Setari Cookie-uri

Cat de buna este CARNEA DE MIEL pentru sanatate?

In sezon ne pregatim de mesele festive, cu preparate traditionale care contin cane de miel, specifice Sarbatorii de Paste.

Va propunem sa aflati care sunt beneficiile si riscurile consumului carnii de miel, dar si cum ar trebui sa preparati carnea pentru a va proteja digestia si inima.

carnea de miel beneficii

Carnea de miel – beneficii sanatoase

Carnea de miel este bogata in proteine si face parte din ceea ce numim carne rosie, desi prea rar ne este recomandata.

Carnea de miel contine seleniu, un mineral esential in preventia astmului si a depresiei.

De asemenea carnea de miel este bogata in vitamine din complexul B, cum ar fi vitamina B12, niacina, dar si in fier, prevenind sau combatand astfel anemia.

Carnea de miel reprezinta si o veritabila sursa de zinc, un mineral esential imunitatii. De asemenea contine si calciu, sodiu, potasiu, dar si aminoacizi esentiali – aminoacizi fara de care nu putem trai.

Carnea de miel – pericole si atentionari

Trebuie sa stiti ca un miel mai tanar de 9 saptamani are carnea toxica pentru om. Asadar ar trebui sa incercati sa achizitionati carne de miel provenita de la un animal cu varsta de cel putin 3 luni.

Citește și:

De asemenea carnea de miel este calorica si cu un continut moderat de grasimi, fiind recomandata cu precautie persoanelor cu colesterol marit sau supraponderale.

carnea de miel beneficii

Persoanelor care doresc sa urmeze o cura de ingrasare nutritionistii le recomanda adesea carnea de miel, tocmai pentru ca este calorica si acopera nevoile nutritionale ale celor slabi, presupusi cu metabolism alert.

Pentru ca este o carne “grea”, in sensul ca este saraca in fibre, carnea de miel se consuma alaturi de multe legume si necombinata cu paine (ingreuneaza digestia si predispune la balonare). Chiar daca va hotarati sa preparati drob din carne de miel, nutitionistii va recomanda sa folositi o cantitate cat mai mare de legume chiar si la un astfel de preparat.

Foto: carne de miel, friptura de miel - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
8 Aprilie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.