Setari Cookie-uri

Dieta rapida de 10 zile inainte de 1 MAI

3.41 (Ratingul specialistilor)

Pro

Este o dieta cu efecte detoxifiante
Poate fi urmata in orice moment al anului
Asigura pierderea kilogramelor, fara a pierde din masa proteica

Contra

Nu este indicata bolnavilor cu regim strict
Este greu de urmat in special in perioada de detoxifiere (dar merita efortul :-) )

Boli cardiovasculare
Detoxifiere
Diabet
Sanatoasa
Slabire pe termen lung
Slabire termen scurt
Usor de urmat

Voteaza si tu aceasta dieta

4.18 din 88 voturi

Daca iti doresti sa te bucuri din plin de soare, de concediu si de mare in data de 1 Mai, atunci iti propunem o dieta rapida pentru un corp suplu, pregatit de plaja.

Aceasta dieta rapida dureaza 7 sau 10 zile, dupa preferintele fiecaruia si poate fi urmata, desigur, si in alte perioade ale anului.

Dieta rapida inainte de 1 Mai

Aceasta dieta se bazeaza pe crearea unui mediu intern alcalin, restabilind astfel energia corpului si reducand din surplusul de tesut gras. Este o dieta bazata asadar in special pe legume, care include si cateva zile de detoxifiere.

dieta fara gluten pentru 1 mai

Trebuie sa stiti ca in prima zi de detoxifiere va veti simti letargiti, obositi, astenici, insa in zilele urmatoare veti cunoaste o stare plina de energie, surprinzatoare, ca atunci cand erati copii.

Pe tot parcursul dietei nu se va consuma alcool.

Iata in ce consta dieta rapida de 10 zile

Prima zi a dietei:
- Veti elimina din alimentatie orice aliment care contine sau este fabricat din cereale: cereale integrale, paine, covrigi, biscuiti, prajituri, foietaje, paste de orice fel, orice produs cu blat, orice produs pe a carei eticheta este sugerat faptul ca poate contine gluten.
- Incepand cu aceasta zi se va consuma doar apa plata in care ati pus cateva picaturi de zeama de lamaie;

Citește și:

A doua zi a dietei:
- In aceasta zi se scot proteinele: orice produs care contine carne, soia sau oua.

A treia zi a dietei:
- In aceasta zi se scot din dieta zilnica: semintele, uleiurile vegetale, lactatele, branzeturile, practic orice aliment, ramanand doar fructele si legumele.

Prin urmare, in caeasta zi puteti consuma doar fructe si legume: compoturi, salate de orice fel, fructe ca banane, pepene etc. Nu aveti restrictie in privinta cantitatii. Ca lichid permis ramane in continuare apa plata cu lamaie. Atentie: salatele de legume nu pot contine uleiuri sau dressing – aceste alimente au fost scoase din alimentatie.

Ziua a patra de dieta:
- In aceasta zi renuntati si la fructe, ramanand sa consumati doar legume proaspete.

dieta fara gluten pentru 1 mai

Zilele 5,6,7
In aceste zile veti consuma doar legume proaspete, ca atare, sub forma de salate sau de sucuri. Puteti consuma orice legume doriti, in orice cantitate doriti.

Citește și:

Aceasta este perioada de detoxifiere propriu-zisa, iar cea mai grea zi este ziua 5. In aceasta zi veti avea senzatie de foame, oricat de multe legume ati consuma, senzatie care reprezinta de fapt dependenta noastra de glucide. Cum glucidele tocmai au fost eliminate complet din alimentatie, organismul “le cauta”, de aceea senzatia de foame nu dispare oricat de mult ati manca.

Tot in aceasta zi va simtiti astenici pentru ca organismul se detoxifica.

Incepand cu ziua 6, veti simti o stare de energie pe care poate nu ati mai simtit-o de mult – stare caracteristica perioadelor de consum al legumelor proaspete. Aceasta stare o resimt si raw veganii, insa nu apare in post, atunci cand mancam legume gatite. Prin procesul de preparare termica legumele isi pierd vitaminele, ceea ce nu se intampla in dieta noastra, pentru ca le consumam proaspete. Tot incepand cu ziua 6 dispare si senzatia de foame, organismul restabilindu-si echilibrul.

Citește și:

Zilele 8,9 si 10 – optionale

Pentru persoanele care doresc sa prelungeasca dieta, in urmatoarele zile pot introduce, alaturi de legume, mese lichide.

Prin mese lichide se poate intelege: supe creme, iaurt, creme de smantana, ciorbe, sucuri proaspete, ceaiuri etc. Dieta ramane vegetariana si nu se introduc fainoasele sau painea in alimentatie.

IMPORTANT: Inainte de a incepe orice dieta, intrebati medicul dumneavoastra daca nu exista contraindicatii.

Foto: grane, vegetarian - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
21 Aprilie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.