Setari Cookie-uri

DE CE sa consumi SARE de HIMALAYA

Sarea roz de Himalaya este astazi considerata cea mai pura sare pe care o putem consuma la masa, neatinsa de poluarea globala si bogata in peste 80 de minerale.

Sarea de Himalaya este extrasa din a doua cea mai mare mina de sare din lume, Khewra Salt Mine, care se gaseste in Pakistan. Daca pana nu demult aceasta sare nu era cunoscuta in lumea intreaga, cercetatorii s-au hotarat in 2003 sa studieze componenta sarii roz care se vindea in unele magazine naturiste din Germania.

Concluzia acestora a fost absolut uluitoare, aceasta sare fiind complet nepoluata si continand 84 de minerale diferite, toate benefice pentru organismul nostru (spre deosebire de sarea pe care o consumam astazi si care contine in special iod si clorura de sodiu): fier, sulfati, calciu, potasiu, magneziu, zinc, sodiu etc. Culoarea rozalie este data de oxidul de fier pe care sarea de Himalaya il contine.

sare de himalaya

Proprietati sare de Himalaya

Proprietatile miraculoase ale acesteia s-ar datora originii sale. In urma cu 200 de milioane de ani, in zona minei de unde se extrage astazi sarea de Himalaya, s-ar fi format straturi de sare de mare cristalizata, care apoi a fost acoperita de lava vulcanica. In timp, pastrata sub straturile de zapezi si ferita de interventia omului, aceasta a devenit cea mai pura sare pe care o putem folosi astazi.

Citește și:

Beneficii sare de Himalaya

Consumand aceasta sare roz te bucuri de un important aport de minerale diverse, minerale de care organismul nostru are nevoie. Sarea prezinta in continutul sau si fier, fiind indicata in dieta celor care sufera de anemie. Neavand niciun risc asupra sanatatii, sarea de Himalaya poate fi consumata chiar si de copii.

Iata ce beneficii aduce consumul sarii de Himalaya:

  • Poate fi consumata si de persoanele care sufera de afectiuni cardiovasculare (cereti sfatul medicului);
  • Folosita in inhalatii, amelioreaza functiile plamanilor;
  • Inhalatiile cu sare de Himalaya sunt indicate celor care sufera de sinuzita sau rinite, fiind recomandata si in raceli sau nas infundat (se fac solutii de apa distilata cu sare care se pulverizeaza in nas);
  • Sarea de Himalaya ajuta in preveirea bolilor, mai ales prin continutul sau atat de diversificat in minerale pe care le-am putea gasi cu greu in alte alimente.
  • Sarea de Himalaya actioneaza bland asupra mucoaselor digestive, putand fi consumata si de cei care au probleme cu stomacul sau sufera de sindromul colonului iritabil;
  • Folosita in tratamentele de infrumusetare, sarea de Himalaya poate fi un scrub extraordinar, dar si un stimul al hidratarii pielii, daca o folositi in baie;
  • Mentine un pH optim in organism;
  • Reduce semnele imbatranirii;
  • Sarea de Himalaya ajuta la curatarea organismului de metale grele si alte toxine;

Sarea de Himalaya poate fi procurata din magazinele naturiste sau din plafar. Daca doriti sa achizitionati online, va sugeram Ceres sare roz de Himalaya.

Citește și:

Foto: condimente - shutterstock,com

Vizionare placuta


Kudika
3 Iulie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.