Setari Cookie-uri

Dieta cu PERE: topeste GRASIMILE si alunga bolile

Dieta cu pere este o recomandare de sezon si poate fi urmata atat pentru a pierde din surplusul de kilograme, cat si pentru a detoxifia organismul si a stimula mecanismele proprii de reglare a glicemiei pe care organismul nostru le detine.

Beneficiile perelor

Desi au un gust delicios si dulce, perele nu sunt bogate in carbohidrati si nici in calorii. Contin in special fructoza, dar organismul nostru consuma multa energie pentru a transforma fructoza in glucoza, asadar putem incadra perele in categoria alimentelor cu calorii negative.

dieta cu pere

Perele sunt bogate in fibre, in betacaroten si vitamina A, dar si in acid citric, pectina, uleiuri esentiale, caroten, tanin, carbohidrati, fructoza, potasiu, vitamina B, vitamina C, magneziu, fier, zinc, seleniu, acid folic, fibre si asa mai departe.

Dieta cu pere este indicata pentru refacerea tranzitului abdominal, pentru reducerea simptomelor hemoroizilor, pentru reglarea glicemiei, dar si pentru detoxifierea generala a organismului si pierderea surplusului de kilograme.

Dieta cu pere – principii nutritionale

Exista mai multe propuneri pentru dieta cu pere, insa acest regim pare sa fie cel mai eficient.

Citește și:

Dieta dureaza 8 zile, putand fi reluata la o saptamana.

Dieta cu pere: prima zi

In aceasta zi se inlocuieste micul dejun cu consumul de pere proaspete, in ce cantitate doriti. Puteti bea o ceasca de cafea neindulcita, fara lapte, dar si apa sau ceai.

Dieta incepe cu inlocuirea micului dejun tocmai pentru ca in acest fel asigurati o masa usoara dimineata, dar si foarte hidratanta pentru organism. Perele contin glucide de buna calitate, cu absorbtie lenta, astfel ca energia se mentine pentru mai multe ore, fara a creste glicemia.

Dieta cu pere: a doua zi

In aceasta zi se inlocuiesc gustarile cu mese constituite din pere proaspete. Puteti consuma cate pere doriti intre mese.

dieta cu pere

Dieta cu pere: a treia zi

In aceasta zi se inlocuieste si masa de pranz cu pere proaspete.

Dieta cu pere: ziua 4 si 5

In aceste zile se consuma doar pere proaspete si se bea doar apa. Sunt zile foarte dificile nu pentru ca v-ar fi foame, pentru ca puteti consuma cate pere doriti. Aceste zile sunt dificile pentru ca apare sevrajul la grasimi si la zahar. Astfel ca oricate pere ati manca, senzatia de foame va persista, desi stomacul este plin.

Citește și:

Este astfel o falsa senzatie de foame. Sevrajul la zahar poate da si stari de usoara ameteala, cu tremor periferic si puseu de transpiratii. Nu va faceti griji, aceste simptome sunt normale.

Pentru ca in aceste doua zile se produce si o intensa detoxifiere a organismului, este posibil sa va simtiti si astenici, usor obositi. In a cincea zi starile de oboseala pot sa dispara complet.

Tot in aceste zile puteti avea mai mult de un scaun pe zi, pentru ca perele "spala" intestinele.

Dieta cu pere: ziua 6

Se revine treptat la alimentatia normala, in sens invers modificarilor. Astfel ca in aceasta zi se poate lua masa de pranz cu alimente obisnuite.

Dieta cu pere: ziua 7

Se reintroduc gustarile obisnuite, urmand ca in ultima zi a dietei sa se manance normal.

Pe tot parcursul celor 8 zile de dieta este indicat sa renuntati la dulciuri. Ca si bauturi, se va consuma doar apa plata, exceptie facand cafeaua de dimineata.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Septembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.