Setari Cookie-uri

Dieta KETOGENICA: slabesti pana la 15 kg intr-o luna

1.37 (Ratingul specialistilor)

Pro

Este relativ usor de urmat
Promite rezultate foarte bune in privinta siluetei

Contra

Persoanele cu regim restrictionat la grasimi nu pot tine aceasta dieta
Boli cardiovasculare
Detoxifiere
Diabet
Sanatoasa
Slabire pe termen lung
Slabire termen scurt
Usor de urmat

Voteaza si tu aceasta dieta

4.19 din 797 voturi

Dieta ketogenica este astazi una dintre cele mai populare si apreciate diete, care permit o pierdere importanta in greutate, oferind totusi posibilitatea de a manca pe saturate preparate gustoase.

Daca pana acum v-am vorbit despre diete precum cele de detoxifire, dieta Dukan, dieta Mediteraneana, dieta Rina, dieta disociata pe zile sau pe culori (gasiti clasificarea regimurilor alimentare in sectiunea DIETE), trebuie sa va aducem in vedere si cel mai revolutionar regim alimentar de slabire la ora actuala – dieta ketogenica.

dieta ketogenica

Dieta ketogenica: cum actioneaza si cat este de sanatoasa?

Aceasta dieta este astazi propusa de catre medicii nutritionisti pentru toti cei ce doresc sa slabeasca, insa initial aceasta dieta a fost conceputa pentru a reduce crizele de epilepsie la persoanele bolnave, dar si pentru alte scopuri medicale.

Usor modificata, astazi aceasta dieta presupune consumul de grasimi in proportie de 60% din alimentele consumate zilnic, consumul de proteine 30% si consumul de carbohidrati doar 5%, ceea ce inseamna ca aceasta dieta se bazeaza in special pe consumul de grasimi si proteine, reducand la minim consumul de carbohidrati.

Citește și:

Dieta ketogenica: principiu

Organismul nostru este dependent de cantitatea de glucoza din sange, pe care o foloseste in diverse procese celulare. Creierul de asemenea folosese o mare parte din glucoza circulanta. Glucoza din sange isi mentine concentratia atat din aportul alimentar, cat si din productia realizata de ficat, din glicogen. Cand glucoza scade si resursele de glicogen sunt epuizate, se topesc grasimile pentru a se obtine corpii cetonici, ce pot “inlocui” glucoza pentru o perioada limitata de timp.

Pentru productia acestor corpi cetonici organismul mobilizeaza grasimile din depozite, urmand ca acestea sa fie metabolizate, topite, consumate. Asa se explica de ce in dieta ketogenica, bazata pe un aport foarte scazut de carbohidrati, se pierd in special grasimile din organism, protejandu-se muschii. Dieta ketogenica mai este folosita si de catre sportivii de performanta, dar si de catre cei ce practica culturismul.

Citește și:

dieta ketogenica

Dieta ketogenica: ce alimente poti consuma

Meniul dietei ketogenice este unul foarte usor de urmat, satios si foarte gustos.

Este un meniu bazant in special pe carne, oua si branzeturi, dar si legume si fructe cu un continut scazut in carbodidrati.

Dieta ketogenica: ce tipuri de carne puteti consuma

In aceasta dieta puteti consuma carne de pui, de peste, de porc, de manzat, de vita, de miel, de curcan, de iepure, de oaie. Nu aveti voie sa mancati insa carne procesata industrial sau acasa (vezi fast-food de exemplu), carne afumata, carnati, mezeluri.

Dieta ketogenica: lactatele si branzeturile

In dieta ketogenica veti putea consuma orice tip de branza, mai putin sortimentele de cascaval afumat, dar si smantana, de preferat mai grasa.

Dieta ketogenica: alte alimente permise

In dieta ketogenica mai puteti consuma:

  • Oua;
  • Unt;
  • Uleiuri extravirgine;
  • Mixuri de nuci si seminte;
  • Avocado;
  • Nuca de cocos si ulei de cocos;
  • Masline si ulei de masline;
  • Broccoli;
  • Conopida;
  • Spanac;
  • Varza;
  • Ardei;
  • Castraveti;
  • Spanac si alte verdeturi;
  • Ridiche si alte radacinoase precum telina, morcov, dar si usturoi si ceapa;
  • Alte legume precum dovlecei, salata verde, conopida, vinete etc;
  • Fructe de padure;

Sesizati eliminarea cerealelor din dieta, a painii si a altor produse fainoase.

Citește și:

Dieta ketogenica: lichide permise

Pe tot parcursul dietei puteti bea apa plata ca lichid principal, dar si apa minerala, ceai verde si cafea (neindulcita).

Dieta ketogenica: cat timp poate fi urmata?

Dieta poate dura un timp indelungat, in functie de numarul de kilgrame pe care fiecare are nevoie sa il piarda. Primele saptamani sau chiar prima luna se va urma dieta cu strictete, faza de atac durand in functie de numarul de kilograme pe care doriti sa il pierdeti. Apoi se pot consuma alimente bogate in carbohidrati o zi pe saptamana.

Medicii recomanda ca 5-6 zile sa urmati meniul strict, apoi in ziua 6 sau 7 sa consumati carbohidrati: cereale, fructe dulci, paine etc.

Vizionare placuta


Kudika
16 Octombrie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.