Setari Cookie-uri

Ficat gras sau hepatita? 5 Alimente recomandate

Ficatul are nevoie de anumite alimente, cu proprietati detoxifiante si totodata bogate in vitamine, in special vitamina C, vitamine din complexul B si vitamina K.

5 alimente recomandate in hepatite sau ficat gras

Kiwi

Kiwi este un fruct bogat in vitamina C, dar si enzime care ajuta digestia, astfel incat ficatul nu mai este nevoit sa lucreze atat de mult pentru a secreta sucurile biliare, asadar se poate "odihni" si se poate reface. Este recomandat sa spalati bine kiwi si sa il consumati cu tot cu coaja, aceasta continand si vitamina K.

Verificati eticheta fructelor, pentru a fi siguri ca nu au fost iradiate si pot fi consumate cu tot cu coja.

Nuci

Nucile sunt bogate in vitamina din complexul B, dintre care vitamina B2, vitamina B6 – ficatul avand mare nevoie de aceste vitamine. Nucile contin de asemenea acizi grasi omega, ajutand in tratarea ficatului gras.

Este indicat sa nu consumati nucile coapte, caci prin preparare termica vitaminele sunt distruse, iar grasimile se transforma in "otravuri". Practic nucile necoapte sunt medicment pentru ficat, dar coapte devin toxice.

Citește și:

Sfecla rosie

Sfecla rosie este deosebit de bogata in antioxidanti, in special in resveratrol – cel mai puternic antioxidant din natura.

Sfecla rosie este foarte utilizata in dieta si tratamentele pentru ficat, fiind recomandata chiar si in regimul celor care sufera de ciroza.

Morcovi

Morcovii prezinta un intens efect regenerativ asupra tuturor organelor si nu doar asupra ficatului. Cu un continut ridicat in betacaroten, morcovii ajuta in refacerea tesuturilor conjunctive, care au rolul de a sustine orice organ.

Patrunjel

Patrunjelul este bogat in fier, dar mai ales in vitamina K, vitamina foarte importanta si necesara pentru persoanele care sufera de boli ale ficatului.

Vitamina K intervine in coagularea sangelui, iar persoanele cu heptita de exemplu ajung sa aiba carenta de aceasta vitamna.

Pentru cei care sufera de boli hepatice este indicat sa consume patrunjel proaspat in fiecare zi.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Ianuarie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.