Setari Cookie-uri

Dieta Fuhrman: PIRAMIDA VIETII SANATOASE

Dieta Dr. Fuhrman presupune ca trebuie sa mancam alimente bogate in nutrienti hranitori si necalorici. Dr. Fuhrman a creat Ecuatia Sanatatii: S=N/C, adica Sanatate = Nutrienti/Calorie.

Sursa: Garbo.ro

Lucrarea sa a aparut pentru prima data in anul 1999 si a descris-o si in cartea sa Eat to Live – Mananca ca sa traiesti, in care arata cum calitatea caloriilor pe care le consumam ne influenteaza starea de sanatate.

Nivelul de micronutrienti pe densitatea calorica este un indice important care ne poate ajuta sa ne cream planuri de meniu eficiente pentru pierderea in greutate si pentru preventia bolilor.

Dieta Fuhrman are beneficii uimitoare pentru sanatate si ne arata ca nu este suficient sa evitam grasimile, sa consumam alimente cu un indice glicemic scazut, sa scadem cantitatea de produse de origine animala sau sa mancam cu precadere raw. O dieta cu adevarat sanatoasa presupune sa consumam alimente bogate in micronutrienti si macronutrienti, iar aceasta dieta trebuie sa fie ajustata ca sa serveasca nevoilor individuale. De exemplu, legumele verzi sunt cele mai bogate in micronutrienti.

Citește și:

Dieta Fuhrman: PIRAMIDA VIETII SANATOASE

Calitatea unei diete, in opinia Dr. Fuhrman este bazata pe trei criterii simple:

1. Nivelul de micronutrienti (vitamine, minerale, fitochimicale) pe calorie.
2. Nivelul de macronutrienti (grasimi, carbohidrati, proteine) care sa intruneasca nevoile individuale ale fiecaruia, fara calorii in exces care pot duce la cresterea in greutate sau la probleme de sanatate.
3. Evitarea substantelor toxice (cum ar fi grasimile trans) si consumul cu moderatie a altor substante care pot dauna, cum ar fi sodiul de exemplu.

Cercetatorii din domeniul nutritiei au demonstrat ca vegetalele colorate contin foarte multi nutrienti bine-facatori corpului. De aceea este foarte important ca baza dietei noastre sa fie compusa din cat mai multe vegetale, asa cum indica si Dr. Fuhrman in piramida sa. Aceasta trebuie sa fie neaparat baza alimentatiei noastre.

Citește și:

90% din dieta noastra trebuie sa fie compusa din alimente bogate in nutrienti: legume, fructe, fasole, nuci neprajite, seminte si avocado. De asemenea, cereale integrale in cantitati mai mici.
Daca ne dorim, 10% din dieta noastra trebuie sa fie compusa din alimente procesate si carne.[...] Citeste continuarea in Garbo

Vizionare placuta


Kudika
18 Ianuarie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.