Setari Cookie-uri

5+1 Combinatii alimentare sanatoase despre care nici nu stiai

Atunci cand iti pregatesti masa ori te uiti in meniu pentru a lua o decizie, ceea ce faci de fapt reprezinta o alegere in ceea ce priveste combinatiile alimentare.

Chiar daca alegi sa gatesti sau sa cumperi alimente gata preparate, iti propunem cateva informatii privind combinatia sanatoasa a alimentelor.

Combinatii alimentare sanatoase

Fulgi de cereale integrale cu suc de fructe

In aceasta combinatie bogata in glucide de buna calitate, cu absorbtie lenta, este asigurata energia organismului pentru mai multe ore si totodata hidratarea acestuia. Studiile arata ca fulgii de ovaz cu suc de portocale consumati la micul dejun de 3-4 ori pe saptamana pot duce la scaderea colesterolului “rau” din sange.

combinatii alimentare sanatoase

Avocado si rosii

Rosiile sunt bogate in licopen, un puternic antioxidant ce reduce riscul de aparitie a cancerului si a bolilor cardiovasculare. Grasimile sanataoase continute de avocado cresc gradul de absorbtie a licopenului din rosii, rezultand un puternic efect detoxifiant.

Citește și:

Fructe de padure cu struguri

Studiile arata ca se creeaza un efect sinergic privind beneficiile sanatoase atunci cand combinam fructe bogate in resveratrol (fructe “mov”). Resveratrolul este cel mai puternic antioxidant din natura si totodata este si pigment, colorand vegetalele in mov.

Lamaie si legume cu frunze verzi

O alta combinatie alimentara benefica: Daca acriti salatele cu zeama de lamaie, bine faceti. Lamaia contine vitamina C, o vitamina esentiala care potenteaza absorbtia fierului din legumele cu frunze verzi. Daca nu ati aflat inca, legumele cu frunze verzi sunt deosebit de bogate in fier, printre acestea enumeram: frunze de spanac si urzici, salata verde, patrunjel, marar, frunze de macris, cimbru, busuioc proaspat etc.

Turmeric cu piper

Turmericul este bogat in curcumina – o substanta cu numeroase beneficii in sanatate, iar despre beneficiile tumericului puteti afla informatii din acest articol. Studiile arata ca, atunci cand adaugam piper in turmeric, crestem de 1000 de ori biodisponibilitatea curcuminei.

Citește și:

Carne cu pastai de fasole

Un preparat bine pregatit va avea intotdeauna asorate pastaile fierte langa carne. Pastaile ajuta la absorbtia fierului si a nutrientilor din carne si totodata scad absorbtia grasimilor animale. Asadar puteti consuma chiar si carene grasa cu garnitura de pastai fierte sau pregatite la aburi, fara sa va fie rau dupa masa.

Vizionare placuta


Kudika
11 Februarie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.