Setari Cookie-uri

5 Lucruri de stiut inainte de a urma Dieta Dukan

Dieta Dukan ramane populara si in zilele noastre din pricina rezultatelor foarte bune pe care le obtine in privinta pierderii surplusului de kilograme, insa in ciuda popularitatii ar trebui sa stiti ca aceasta dieta nu este chiar... pentru oricine.

Daca va ganditi sa urmati dieta Dukan, iata cateva informatii pe care ar trebui sa le aflati in prealabil.

alimente dieta dukan

De stiut inainte de a incepe dieta Dukan

Informatii despre meniul dietei Dukan si principiile acesteia puteti gasi in articolul: Dieta Dukan - totul despre cea mai populara dieta

1. Este o dieta proteica

Inainte de a urma aceasta dieta trebuie sa fiti siguri ca puteti trece de faza de atac, faza in care puteti consuma doar carne slaba fiarta sau pregatita la aburi, pe grill sau in cuptor, dar si oua si lactate slabe. Nu aveti voie ulei, grasimi, fructe, legume, practic doar sare si piper peste carne sau oua.

Aceasta faza de atac este insa agresiva pentru organism, de aceea este indicat sa intrebati medicul inainte de a incepe acest regim, pentru ca este posibil sa nu il tolerati.

2. Dieta Dukan se asociaza cu miscarea

Dieta Dukan nu este noua, este un regim proteic clasic practicat de exemplu de eschimosi in perioada de iarna sau de sportivi in fazele precompetitionale, cand au nevoie sa isi controleze foarte bine greutatea. Desigur, dieta Dukan este un regim proteic sistematizat astfel incat sa poata fi urmat si de persoanele aflate in afara performantei.

Citește și:

Insa pentru o buna tolerare de catre organism a acestei diete ar trebui sa faceti minim o ora de miscare pe zi.

3. Dieta Dukan este un regim dezechilibrat

Nutritionistii nu vor indica niciodata aceasta dieta ca prima incercare, pentru ca reprezinta un regim alimentar dezechilibrat, in care, in functie de faza, sunt excluse anumite clase de alimente care isi au rolul lor in organism, aducand un aport de nutrienti de care avem nevoie si de care nu ar fi indicat sa ne privam. De exemplu in faza de atac sunt eliminate alimentele bogate in fibre ca legumele, dar si carbohidratii unde includem fainoasele, pastele, fructele. Nici grasimile nu sunt admise, de exemplu semintele sau preparate care contin ulei. Citeste continuarea articolului in pagina 2>>

Foto: alexpro950, Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
22 Aprilie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.