Setari Cookie-uri

Nu reusesti sa scazi in greutate? Poti avea intoleranta la gluten

intoleranta la gluten ce poate fi o piedica majora in lupta cu kilogramele. La persoanele cu predispozitie genetica de intolerenta la gluten, ingestia acestuia da startul unei reactii autoimune la nivelul intestinului subtire, care determina deteriorarea mucoasei intestinale. Prin urmare, se inregistreaza o absorbtie scazuta a elementelor nutritive in organism, asimilarea defectuoasa a acestora generand un dezechilibru nutritional major.

Comunicat de presa

Intoleranta la gluten - o lupta nesfarsita cu kilogramele in plus?

Numita si boala celiaca sau chiar celiachie, intoleranta la gluten se declanseaza la cei predispusi genetic in urma consumului de gluten (in mare parte provenind din cereale) si face parte din randul bolilor autoimune, alaturi de lupus, sclerodermie si chiar diabetul de tip I. Chiar daca afecteaza doar un mic procent al populatiei (1-2%), intoleranta la gluten poate fi o piedica majora in lupta cu kilogramele.

Cum se manifesta intoleranta la gluten?

De multe ori, aceasta afectiune poate fi asimptomatica, insa nu inseamna ca pacientul nu este alergic la gluten. De aceea, specialistii nutritionisti recomanda efectuarea unor teste de anticorpi in paralel cu efectuarea endoscopiei digestive. Exista o serie de simptome care conduc la acest diagnostic, precum: balonare, flatulenta, durere abdominala, constipatie,dureri de cap, oboseala si chiar indigestie.

Citește și:

Anticorpii, atunci cand sunt confuzi, ataca organismul in locul individului intrus. Aceasta este pe scurt definitia unei boli autoimune. Celulele, atunci cand nu beneficiaza de nutrientii specifici in concentratiile optime, consuma energie aberant, produc in exces si nu neutralizeaza radicalii liberi, nu mai elimina reziduurile, imbatranesc si mor mai repede, cerand sa fie inlocuite mai rapid. Cu alte cuvinte disfunctiile celulei afecteaza in mod direct mecanismele apetitului si metabolismului. De aceea pentru a initia procesul de slabire este nevoie ca celulele sa fie sanatoase si sa li se asigure o anumita concentratie optima de micronutrienti”, explica Dr. Horatiu Albu, specialist in nutritia ortomoleculara si master in biologia moleculara a cancerului.

Raspunsul la intrebarea legata de lupta cu kilogramele in plus se afla chiar... in intestinul subtire!

Citește și:

Ei bine, la persoanele cu predispozitie genetica de intolerenta la gluten, ingestia acestuia da startul unei reactii autoimune la nivelul intestinului subtire, care determina deteriorarea mucoasei intestinale. Prin urmare, se inregistreaza o absorbtie scazuta a elementelor nutritive in organism, asimilarea defectuoasa a acestora generand un dezechilibru nutritional major. Corpul lupta sa produca energie pentru a mentine functiile organismului vitale, insa atunci cand nu gaseste ce sa transforme in energie, depoziteaza grasime ca energie poteniala. De aici intervine si oboseala cronica.

De cele mai multe ori, intoleranta la gluten apare ca urmare a unui regim de masa nediversificat, astfel incat organismul incepe sa opuna rezistenta, existand chiar dereglari de digestie. Anticorpii devin confunzi la patrunderea glutenului in stomac si declanseaza alarma de urgenta, astfel ca micii perisori ai stomacului actioneaza chiar impotriva acestuia.

Citește și:

Riscul la o persoana deja diagnosticata cu intoleranta la gluten se expune continuand o dieta neechilibrata si total aparte de ceea ce medicul i-a prescris poate duce la infertilitate, osteoporoza, dezvoltare ingreunata la copii si chiar unele forme de cancer.

Lipsa enzimelor esentiale din stomac favorizeaza aparitia procesului de ingrasare. Daca se renunta la paste, cereale, paine, deserturi si optica se schimba spre fructe, legume, cel cu intoleranta la gluten va simti si o scadere in greutate. Practic, faci pace cu dusmanul. Si chiar si asa, tot esti mai castigat pentru ca acum exista si paine fara gluten, cum sunt painicile Pauly din kitul de detox. Vedeti dumneavoastra, reintorcandu-ne la natura, totul devine mai simplu, cu cat avem mai putine alegeri de facut, cu atat suntem mai sanatosi!”, adauga Dr Albu.

Citește și:

Conceptul de detoxifere ce respecta principiile nutritiei ortomoleculare, conceput de dr. Horatiu Albu – Kitul 5 zile -5% Dr. ALBU Selections® reprezinta o selectie de sucuri Rabenhorst, numarul 1 din Germania in productia sucurilor organice functionale premium, care imbina proprietatile nutritive, detoxifiante, depurative si anti-aging extrem de fiziologice ale unor sucuri bio cu actiunea de scadere a masei corporale, indusa de dieta hipocalorica corespunzatoare celor 5 zile.

La utilizarea conforma cu indicatiile si regimul alimentar de pe cutie, in cele 5 zile de Program, se poate aduce un aport fito-micronutritional de exceptie, foamea fiind aproape inexistenta. Fiecare zi de program are 5 mese (mic dejun, gustare de dimineata, pranz, gustare de dupa amiaza si cina) care sunt construite din cate 150ml din sucul corespunzator zilei respective si 2 tablete (gustarile) sau 3 tablete (mesele principale) din 3 PAULY Paine Crocanta Fara Gluten.

Citește și:

„Aceste sucuri bio presate la rece din din grau verde incoltit, legume, ananas, sfecla rosie si morcov de gradina ajuta la reechilibrarea din punct de vedere micronutritional a celulor si declansarea procesului de slabire. In plus completarea cu tabletele de painica fara gluten face ca foamea sa fie inexistenta pe parcursul celor 5 zile de regim”, adauga dr. Albu.

Kitul Dr. ALBU Selections® „5 zile -5%” se gaseste in oferta promotionala cu reducere de 15% la pretul de 99 lei pe site-ul www.farmaciaortomoleculara.ro .

Vizionare placuta


Kudika
20 Mai 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.