Setari Cookie-uri

Sarea EPSOM: o binecuvantare pentru corpul tau

Sarea Epsom mai este cunoscuta si ca sarea amara sau sulfatul de magneziu si este astazi folosita intens in medicina naturista pentru tratarea sau preventia multor afectiuni.

In trecut sarea amara era folosita in special pentru efectele sale laxative si de detoxifiere colonica, insa astazi utilizarile si recomandarile sulfatului de magneziu s-au extins.

Sarea amara se obtine prin evaporarea apelor minerale, iar numele sau deriva de la un izvor de apa minerala din localitatea Epsom, Serry. Continutul in sulfat de magneziu al acestei sari ii confera proprietatile terapeutice.

La ce este buna sarea Epsom si cum o putem folosi

Sarea Epsom curata colonul si combate constipatia

Fiind osmotic activa, adica atrage apa de partea sa, sarea Epsom ajuta in mentinerea hidratarii continutului colonic, astfel incat constipatia este combatuta, iar intestinele detoxifiate.

Atentie insa, persoanele care sufera de boli inflamatorii intestinale sau colonice, ori cei care prezinta diaree trebuie sa evite consumul de sare amara.

Citește și:

Sare amara puteti gasi in magazinele Vegis.ro

Sarea Epsom amelioreaza heoroizii

Prin tendinta de a scadea presiunea in zonele unde este aplicata, sarea Epsom decongestioneaza venele hemoroidale si amelioreaza hemoroizii externi. Se recomanda bai de sezut cu sare Epsom sau pur si simplu puteti pune cateva linguri de sare in apa de baie.

Va recomandam si articolul: Dieta cu SARE AMARA: curata colonul si elimina pietrele la fiere

Sarea epsom curata porii si detoxifica tenul

Puteti prepara o pasta in care puneti cantitati egale de miere si sare epsom, apoi o utilizati ca masca de ten, dupa curatarea in prealabil a acestuia. Se mentine masca pret de 15 minute, apoi se indeparteaza cu apa calda. Tenul devine mai luminos, punctele negre dispar si toate acestea dupa numai cateva utilizari.

Sarea Epsom hraneste pielea si ii confera aspect mai tanar

Se recomanda sa puneti in apa de baie cateva linguri de sare Epsom la fiecare spalare. Pielea se curata in profunzime, devine mai catifelata si isi recapata elasticitatea. Citeste continuarea articolului in pagina 2 >>

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Mai 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.