Setari Cookie-uri

6 Alimente probiotice pe care sa le consumi in aceasta vara

Vara tendinta la deshidratare ne poate pune in pericol starea de sanatate si mai ales activitatea sistemului imunitar, insa specialistii ne recomanda sa consumam din belsug alimente probiotice, acestea sustinand imunitatea, aducand un aport de apa necesar si totodata ajutand in combaterea multor boli.

Alimentele probiotice sunt de fapt acele alimente care s-au obtinut de exemplu prin fermentare sau in care au fost adaugate culturi microbiene selectate. Aceste microorganisme au rol benefic si chiar esential pentru buna functionare a organismului nostru, prevenind aparitia multor boli, de la banalele raceli sau sinuzite la aerul conditionat pana la candidoze si infectii intestinale.

alimente care contin probiotice

Alimente probiotice pe care sa le consumi pe timp de vara

Trebuie mentionat ca alimentele probiotice nu se fierb si nu se congeleaza, daca doriti sa le pastrati proprietatile.

Chefirul

Chefirul poate creste in lapte sau in ceaiuri ori apa, depinde de cultura pe care o alegeti. Cel mai raspandit este kefirul de lapte, care prin dezvoltare produce un fel de lapte batut foarte gustos si sanatos.

Kombucha

Despre kombucha puteti cititi mai multe informatii in acest articol, aceasta fiind o bautura obtinuta prin fermentarea unor ciuperci ce traiesc in perfecta simbioza, kombucha fiind considerata o bautura vie. Acest elixir este unic prin faptul ca proprietatile sale sunt date de aceasta uniune intre o serie de microorganisme ce traiesc in perfecta armonie, kombucha devenind astfel o bautura cu proprietati aparte, unicate.

Citește și:

Laptele batut

Daca va place laptele batut, il puteti consuma si rece daca nu aveti amigdalele palatine sensibilizate (alimentele reci pot provoca dureri si inflamatii in gat). Laptele batut este bogat in probiotice si sarac in lactoza (aceasta fiind consumata de microorganismele care fermenteaza laptele), putand fi consumat si de catre persoanele cu intoleranta la lactoza.

Iaurtul

Iaurtul se obtine tot prin fermentarea laptelui pasteurizat, insa coloniile bacteriene si conditiile de fermentare sunt diferite. Astfel ca iaurtul are o consistenta mai cremoasa si un gust mai untos comparativ cu laptele batut. Iaurtul combate constipatia, sustine sistemul imunitar, previne candidozele si este un aliment care poate inlocui o gustare sau chiar masa de dimineata. Citeste continuarea articoluli in pagina 2 >>

Vizionare placuta


Kudika
30 Iunie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.