Setari Cookie-uri

Alternative sanatoase la diete miraculoase

Hrana trebuie sa fie o placere iar alimentatia sanatoasa presupune sa te bucuri de o varietate de mancaruri.

Andreea Billig Autor: Andreea Billig

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

Cu totii am vazut reclame la asa zisele diete miraculoase care te ajuta sa slabesti 14 kg in 2 saptamani. Nu iti face insa iluzii! Acestea nu dau niciodata rezultate. Desi multi dintre cei care le incearca scad in greutate intr-un timp relativ scurt, cercetarile arata ca peste 90% dintre ei pun la loc ce au pierdut.

Copyright foto interior si prima pagina: Rawpixel.com / Shutterstock

Atunci cand corpul nu mai primeste cantitatea obisnuita de hrana, trece pe modul de supravietuire si isi incetineste procesele pentru a fi sigur ca nu va arde toate depozitele de grasimi. De aceea, atunci cand cineva revine la vechile obiceiuri, kilogramele pierdute se aseaza la loc. Un alt dezavantaj al acestor “diete minune” este ca ii rapesc individului toata placerea de a manca. Cat poti rezista mancand zilnic doar orez, mere si morcovi? Hrana trebuie sa fie o placere iar alimentatia sanatoasa presupune sa te bucuri de o varietate de mancaruri. Nu este niciodata simplu sa scapi de cele cateva kilograme in plus insa orice este posibil daca vei reusi sa consumi mai multe calorii decat primesti, sa scazi in greutate treptat si sa faci cateva schimbari in modul tau de viata. Sa incepem cu ...grasimile. Consumate in exces si combinate cu un stil de viata sedentar, acestea dau rezultate prea putin placute ochiului.

Citește și:

Atunci cand consumi carne rosie, alege numai bucatile macre, fara grasime, pe care iti recomand sa le dozezi in portii mici; pentru efecte si mai benefice, consuma numai carne de peste si de pasare.

Alege numai lactate degresate sau sarace in grasimi, indiferent ca este vorba de unt, inghetata sau branza.

Da gust salatelor cu sosuri fara grasime precum zeama de lamaie sau otet balsamic.

Renunta la obiceiul de adauga unt sau ulei in mancare.

Evita prajelile si gateste legumele in apa si ierburi in loc de ulei sau unt.

Evita produsele de patiserie si deserturile copioase.

Ministerul Sanatatii din Marea Britanie recomanda ca, in cazul unei femei obisnuite, aportul zilnic de grasimi sa nu depaseasca 30% din calorii. Trebuie sa tii cont de faptul ca anumite “grasimi” sunt benefice. Din aceasta categorie face parte uleiul de masline.

Citește și:


Viteza cu care mancam este la fel de importanta.
Cu cat ingurgitam mai repede, cu atat consumam mai multa hrana in timpul unei singure mese. Astfel incat iti recomand sa incetinesti! Corpul tau nu va va da un feedback ca esti satula decat dupa 20 de minute.


Nu lua niciodata masa stand in picioare;
alege un mediu calm si asezat. Inainte de a incepe primul fel, relaxeaza-te cateva momente, inchizand ochii, respirand profund si lasand tensiunile sa dispara. Pune furculita jos dupa fiecare inghititura. Mesteca si inghite dumicatul inainte de a duce altul la gura.

Savureaza si bucura-te de gustul mancarii!

Vizionare placuta


Kudika
8 Septembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.