Setari Cookie-uri

Cele 7 organe vitale in detoxifiere - alimente specifice pentru fiecare dintre ele

Detoxifierea periodica a organelor te va ajuta sa ai un nivel ridicat de energie si sa arati bine. Exista sapte organe vitale de care trebuie sa te ocupi.

Andreea Billig Autor: Andreea Billig

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

Detoxifiere este un cuvant la moda in ultimii ani. Toate vedetele povestesc despre asta dar si despre clinicile exclusiviste sau destinatiile exotice pe care le viziteaza in acest scop. Detoxifierea este insa ceva ce poti face si tu acasa, la tine, printr-o alimentatie corespunzatoare. Este important sa ii acorzi atentie pentru a mentine sanatatea corpului tau.

Detoxifierea periodica a organelor te va ajuta sa ai un nivel ridicat de energie si sa arati bine. Exista sapte organe vitale de care trebuie sa te ocupi.

Copyright foto interior si prima pagina: Vasina Natalia / Shutterstock

Ficatul este primul dintre acestea. Il poti detoxifia facand o cura de morcovi, legume, mere, grapefruit si usturoi. Prajelile slabesc ficatul asa ca mai bine renunta la ele.

Citește și:

Vezica biliara iti va fi recunoscatoare daca vei consuma alimente bogate in fibre, legume, fructe si vei bea multa apa. Evita produsele procesate care contin mult zahar si grasimi.

Desi sangele nu este un organ, merita atentia ta datorita rolului sau de trasnportator al oxigenului. mineralelor si vitaminelor catre toate organele. Poti folosi ierburi precum trifoi rosu sau radacina de brusture ba chiar si ardei rosu.

Limfa este la fel de importanta precum sangele. O limfa detoxifiata se reflecta in calitatea pielii, neteda si santoasa. Bea multa apa si, asa cum am mai spus, evita alimentele procesate.

detoxifierea organelor cu alimente specifice

Pancreasul are grija de hormonii tai. Ai la randul tau grija de pancreas si acestia nu o vor lua razna. Nu este deloc complicat. Un pahar de apa la temperatura camerei, in care storci lamaie, face minuni. Ananasul, sucul de papaia si kiwi sunt de asemenea benefice pentru pancreas. La fel si o baie sau un dus cald. Fii atenta la emotiile tale si nu te lasa cuprinsa de stres.

Citește și:

Rinichii te ajuta sa elimini toxinele si alte "gunoaie" din sange printr-un proces de filtrare. Sucurile de lamaie, sfecla si merisoare ajuta la detoxifierea rinichilor.

Nu uita nici de intestine. Iti poti detoxifia colonul reducant inflamatia si iratibilitatea stomacului cu ajutorul ghimbirului, ardeilor rosii si semintelor de chimen. Cred ca stii deja cat de gustoasa poate fi o supa-crema de chimen. Ghimbirul reduce inflamtia tractului intestinal iar ardeiul rosu te scapa de constipatie.

Vizionare placuta


Kudika
9 Septembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.