Setari Cookie-uri

Bacteriile probiotice, secretul pielii sanatoase

Cercetarile stiintifice din ultimii ani au aratat legatura dintre sanatatea pielii si numarul de bacterii probiotice carora aceasta le este gazda primitoare.

Andreea Billig Autor: Andreea Billig

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

Copyright foto interior si prima pagina: Syda Productions / Shutterstock

Daca ai probleme de piele - acnee, piele excesiv de grasa sau de uscata, eczeme, miros neplacut, matreata, mancarimi, exista posibilitatea ca, fara sa vrei, sa nu te fi comportat exact asa cum trebuie cu pielea ta. Daca folosesti deja produse organice, de calitate, felcitari, esti pe drumul cel bun. Exista insa un mic amanunt de care trebuie sa tii cont: bacteriile.

Cercetarile stiintifice din ultimii ani au aratat legatura dintre sanatatea pielii si numarul de bacterii probiotice carora aceasta le este gazda primitoare. Lipsa sau un numar scazut de astfel de mici organisme benefice pentru tine duce la problemele enumerate mai sus. Cercetatorii spun ca prezenta lor intr-un numar suficient de mare catifeleaza si netezeste pielea, regleaza echilibrul dintre uscaciune si grasimi, elimina mirosul neplacut, genereaza un aspect tanar si placut, reduce umflaturile si sensibilitatea excesiva.

Citește și:

In conditii normale, bacteriile prietenoase distrug excesul de uree si amoniac, reziduri eliminate de corpul nostru. Insa produsele de igiena personala bogate in compusi chimici care proliferat in ultimii o suta de ani, le distrug si genereaza aparitia problemelor de piele. In mod paradoxal, o buna parte a produselor existente pe piata promovate ca solutii ale afectiunilor de piele, sunt o parte a problemei. Produsele 100% naturale, pe de alta parte, nu au efecte adverse iar bacteriile prietenoase isi pot indeplini rolul.

Persoanele care folosesc produse naturale de ingrijire a pielii, de la spray-uri la sampon si gel de sus vorbesc despre imbunatatiri vizibile ale starii de sanatate a pielii. Prin urmare, daca problemele tale de piele persista de multa vreme, arunca o privire in baie si vezi ce tip de prodeuse folosesti.

Citește și:

Renunta la cele care contin substante nocive pentru piele chiar daca pe eticheta este scris numele unei marci cunoscute. Un produs bun pentru tine nu are neaparat cel mai frumos parfum si nu face neaparat spuma. Este posibil sa nu simti nimic din acestea, dar sa constati efectele benefice pe pielea ta.

Atunci cand mergi intr-un magazin de produse naturiste, pentru a -ti cumpara produse ingrijire corporala, uitat-te cu atentie pe eticheta. Unele companii fac un pas dincolo de a folosi ingrediente organice si adauga in compozitie nutrienti care hranesc bacteriile prietenoase de pe pielea ta.

Vizionare placuta


Kudika
27 Septembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.