Setari Cookie-uri

Trei recomandari nutritionale care pot influenta pozitiv functionarea sistemului digestiv

Mentinerea sanatatii sistemului digestiv face parte dintr-un stil de viata sanatos.

Vital pentru starea de bine a organismului, buna functionare a sistemul digestiv influenteaza nu doar greutatea corporala, ci si imunitatea. Astfel, mentinerea sanatatii sistemului digestiv face parte dintr-un stil de viata sanatos. Un element cheie in digestie este, bineinteles, dieta! Fibrele, magneziul si acizii grasi Omega 3 sunt inclusi de nutritionisti pe lista recomandarilor atunci cand vine vorba despre mentinerea in parametri normali a functionarii sistemului digestiv.

Morcovii, surse de fibre si magneziu, elemente benefice pentru digestie

Morcovii aduc un aport semnificativ de fibre in organism. O portie medie de morcov crud, mai exact 128 grame, contine o cantitate de 4 grame de fibre. Avand un continut bogat in calciu, fosfor si magneziu, morcovii ajuta organismul la mentinerea oaselor puternice si a unui sistem nervos sanatos. Potrivit medicilor specialisti, magneziul prezent in aceste legume joaca, la randul sau, un rol important in digerarea grasimilor si absorbtia substantelor nutritive.

Citește și:

Un sistem digestiv sanatos cu ajutorul consumului de peste

Omega 3 este un compus lipidic necesar pentru sanatatea organismului si care este prezent in carnea de peste. Includerea carnii de peste (somon, sardine, hering) in meniu poate fi foarte eficienta impotriva problemelor digestive. Consumul carnii de somon poate asigura 61,2% din doza zilnica recomandata de Omega 3, in timp ce sardinele si heringul contin in medie 1 gram de Omega 3 la 100 grame de carne si ar putea furniza 50% din necesarul zilnic de acizi grasi esentiali unei bune functionari a organismului.

Berea, un posibil aliat pentru buna functionare a sistemului digestiv

Potrivit studiilor realizate in domeniu, datorita fibrelor solubile pe care le contine, berea poate avea un efect benefic asupra sistemului digestiv. Pentru ca efectul sa devina posibil, specialistii pun accentul insa pe moderatie. ”Berea este o bautura-aliment care prin continutul de fibre (solubile) ar putea stimula secretia de gastrina, colecistochinina, pancreatite, enzime si acid gastric, substante care pot contribui la favorizarea unui tranzit intestinal adecvat. Toate acestea insa pot fi posibile doar in conditiile unui consum moderat de bere”, afirma Dr. Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie. Un consum moderat de bere inseamna 330 ml/zi in cazul femeilor si 660 ml/zi in cazul barbatilor. 300 ml de bere pot contine pana la un gram de fibre solubile.

Citește și:

Copyright foto interior si prima pagina: vaivirga / Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
29 Septembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.