Setari Cookie-uri

Super efecte de la super quinoa

Desi oamenii consuma quinoa de mii de ani, abia recent aceasta a devenit una dintre cele mai populare super alimente ale planetei.

Andreea Billig Autor: Andreea Billig

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

Incasii au numit-o "mama tuturor semintelor." Iar asta deloc intamplator. Quinoa contine o cantitate enorma de fibre si proteine cu noua aminoacizi esentiali si este o sursa importanta de minerale si vitamine.

Quinoa a starnit interesul reprezentantilor NASA care au inclus-o in programele de cercetare legate de sustenabilitatea vietii umane in spatiu. Din punct de vedere botanic, quinoa nu este o cereala in adevaratul sens al cuvantului, fiind inrudita cu spanacul si sfecla. Desi noi mancam semintele. frunzele sunt de asemenea comestibile. Preparatele din quinoa se prepara rapid si au o multime de beneficii:

Citește și:

Este o super-hrana, bogata in nutrienti

Quinoa este foarte bogata in minerale, vitamine, fitonutrienti si contine toti cei noua aminoacizi, inclusiv lizina. Lizina ajuta la cresterea si repararea tesuturilor. Quinoa are un continut ridicat de magneziu, vitamina B, fier, cupru, potasiu, zinc, fosfor dar si acizi grasi, esentiali pentru sanatatea inimii.

Are proprietati antioxidante

Antioxidantii neutralizeaza radicalii liberi, ne protejeaza impotriva ravagiilor imbatranirii si ne pot ajuta in lupta impotriva multor boli. Un studiu efectuat pe zece alimente, printre care cereale si leguminoase, a aratat cel mai mare continut antioxidant il are quinoa.

Previne si combate diabetul

Quinoa un indice glicemic relativ scazut , ideal pentru controlul glicemiei. Si asta pentru ca este o sursa excelenta de fibre, un factor major pentru reglarea nivelului de zahar din sange.
Quinoa este, de asemenea un aliment bun pentru controlul greutatii si poate ajuta la pierderea kilogramelor in exces. Si cum una dintre cele mai importante cauze ale diabetului zaharat de tip 2 este obezitatea, quinoa este un aliment excelent pentru persoanele care sufera de diabet zaharat.

Citește și:

Imbunatateste sanatatea cardiovasculara

Quinoa mentine nivelul colesterolului si a tensiunii arteriale sub control. Agentii anti-inflamatori din quinoa protejeaza vasele de sange impotriva inflamatiilor, inclusiv a aterosclerozei. Quinoa sustine activitatea inimii prin continutul sau ridicat de grasimi bune.

Este ideala pentru copii

Quinoa este o optiune ideala in dietele fara gluten dar si in cea a copiilor. Are un potential redus de alergii si se digera usor. Poate inlocui cu succes carnea in dietele micutilor care nu raspund bine la aceasta.

In concluzie, quinoa este o alternativa sanatoasa la multe alte alimente, precum cum ar fi orezul alb, si o adevarata super-hrana. Se prepara usor si rapid. Daca este posibili, foloseste apa filtrata si alege quinoa cultivata in Peru si Bolivia.

Vizionare placuta


Kudika
4 Octombrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.