Setari Cookie-uri

Cum ne antreneaza creierul? BERE vs CAFEA

Bere sau cafea? V-ati intrebat vreodata care sunt bauturile care ne ajuta sa fim mai creativi sau mai practici? Cercetatorii au comparat efectele berii si ale cafelei asupra creierului si au ajuns la cateva concluzii pe care merita sa le aflati.

infografic despre impactul cafelei si al berii asupra creierului

Berea ne ajuta sa avem idei, iar cafeaua – sa le punem in practica

Berea ne ajuta sa avem acea scanteie creatoare cand vine vorba despre dezvoltarea unui proiect, poate chiar sa ni se “aprinda beculetul” atunci cand cautam solutii. Insa cand vrem sa punem in aplicare ideile pe care le avem, ar trebui sa introducem cafeaua.

Alcoolul si cafeina au primit atentie din partea cercetatorilor si a medicilor destul de tarziu. Efectele cafelei si ale berii incep in scoarta cerebrala de la nivelul lobului frontal, zona a emisferelor cerebrale raspunzatoare de gandirea constienta, limbaj si interactiune.

Alcoolul actioneaza asupra zonelor inhibitorii, ne ajuta sa fim mai liberi in gandire, sa stergem barierele, de unde si expresia “in vino veritas”. Prin acest efect de dezinhibitie este accentuata creativitatea, mintea noastra devine mai libera sa gandeasca pe mai multe planuri, dincolo de rutina zilnica si dincolo de teama de a fi judecat.

Citește și:

Desigur, pentru astfel de efecte este recomandat consumul moderat de alcool, neintrand in discutie starea de ebrietate.

Pe de alta parte, cafeaua se leaga de receptorii de adenozina, ducand la acel val de energie pe care il resimtim cu totii la 5 minute dupa prima inghititura. Va recomandam, daca obisnuiti sa beti cafea, sa cititi si articolul: Ce se intampla in corpul tau dupa ce bei o ceasca de cafea?

Cafeaua ne ajuta sa fim mai optimisti, mai increzatori in fortele proprii si totodata ne ajuta sa devenim mai practici. Cafeaua creste nivelul de energie in tot organismul, imbunatatind totodata si memoria.

Cafeaua prezinta multe beneficii pentru organism, daca este consumata cu moderatie. Va recomandam si: 7 Beneficii uimitoare ale cafelei

Vizionare placuta


Kudika
7 Octombrie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.