Setari Cookie-uri

4 motive pentru a manca banane

Data viitoare cand te simti deprimata, uita de felia de tort si mananca o banana.

Andreea Billig Autor: Andreea Billig

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

Copyright interior si prima pagina: Brent Hofacker / Shutterstock

Bananele nu au doar gust placut, dar si proprietati care le fac indispensabile in dieta zilnica. Afla patru dintre beneficiile consumului regulat de banane.

Imbunatatesc functionarea sistemului digestiv

Bananele sunt o sursa buna de fibre, continand aproximativ trei grame intr-o banana de marime medie. Asta reprezinta aproximativ 10 la suta din aportul tau recomandat zilnic de fibre. Petru a combate balonarea, constipatia si alte probleme digestive nedorite, organismul are nevoie de fibre. Acesta ajuta la eliminarea toxinelor si deseurilor din din corp.

Citește și:

Bananele ajuta si in cazul diareei. Cantitatile mari de apa si potasiu din banane previn deshidratarea. In plus, bananele actioneaza ca un antiacid natural.

Iti imbunatatesc starea de spirit

De multe ori, atunci cand oamenii sunt stresati sau nefericiti, mananca pentru a se simti mai bine. De regula recurg la alimente bogate in carbohidrati sau dulciuri pline cu zahar rafinat. Acestea dau o stare de lanceleaza. Prin urmare, data viitoare cand te simti deprimata, uita de felia de tort si mananca o banana.

Bananele sunt eficiente in lupta impotriva depresiei si stimularea starii pozitive de spirit deoarece contin niveluri ridicate de triptofan pe care organismul in transforma in serotonina. In plus, studiile arata ca bananele contin antioxidanti care ajuta la eliberarea de dopamina in creier. Dopamina este un compus chimic ale creierului esential pentru starea noastra de bine.

Citește și:

Iti imbunatatesc structura osoasa

Cand te gandesti la ce anume ajuta la mentinerea unor oase puternice, ce iti vine imediat vine în minte? Probabil calciul. Desi bananele nu sunt o mare sursa de calciu, bananele (in special cele verzi) contine un compus special care ajuta organismul sa absoarba acei nutrienti necesari pentru intarirea oaselor. Asadar, desi nu contin foarte mult calciu, bananele ajuta la absorbta acestuia in organism.

Combat anemia

Anemia este o boala care afecteaza aproape 3,5 milioane de americani. Aceasta se dezvolta atunci cand o persoana nu dispune de suficiente globule rosii din sange sau hemoglobina. In aceasta situatie, celulele din corpul unei persoane nu primesc suficient oxigen. Unul dintre principalele simptome ale anemiei este oboseala. Desi exista mai multe tipuri de anemie, cel mai frecvent intalnit este provocat de deficitul de fier. Acest tip de anemie poate fi tratat printr-o schimbare de dieta. Bananele trebuie sa faca parte dintr-un astfel de regim alimenta deoarece bananele contin cantitati mari de fier si potasiu.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Octombrie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.