Setari Cookie-uri

9 pasi simpli pentru un corp alcalin

Atunci cand nu este eliminat sau neutralizat in mod corespunzator, acidul in exces poate deteriora celulele creierului dar si alte celule, tesuturi, articulatii, organe si glande.

Andreea Billig Autor: Andreea Billig

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

Copyright interior si prima pagina: Skydive Erick / Shutterstock

In mod sigur ai auzit vorbind-se despre alimente alcaline si acide si despre efectele acestora. Aciditatea din organism este asociata cu durerea, excesul de greutate si tot felul de probleme de sanatate.In cantitati mici, alimentele acide precum fi zaharul, aditivii alimentari, carnea, sau prajelile pot fi neutralizate de organism insa, in timp, efectele nocive provocate de aciditate isi fac simtita prezenta.

Atunci cand nu este eliminat sau neutralizat in mod corespunzator, acidul in exces poate deteriora celulele creierului dar si alte celule, tesuturi, articulatii, organe si glande. De asemenea, atenteaza la rezervele de minerale alcaline in organism, in special calciul din oase si de magneziul din muschi.

Citește și:

Din fericire, sa imbuntatesti gradul de alcalinitate a corpului tau este simplu.

9 Pasi pentru alcalinizarea organismului

  1. Incepe-ti ziua cu un pahar mare de apa in care storci o lamaie intreaga.
  2. Mananca salata verde asezonata cu ulei de masline si suc de lamaie. Legumele verzi sunt printre cele mai bune surse de minerale alcaline, cum ar fi calciul.
  3. Mananca migdale crude, nesarate. Migdalele contin din belsug minerale alcaline naturale, cum ar fi calciul si magneziu, care ajuta pentru echilibreaza atat aciditatea cat si zaharul din sange.
  4. Fa-ti un smoothie dintr-un lapte de origine non animala cu fructe de padure in care adaugi o pudra verde precum spirulina.
  5. Fa o o plimbare vioaie sau un alt exercitiu fizic in fiecare zi.
    Miscarea ajuta corpul sa elimine deseurile acide si toxice.
  6. Respira profund. In mod ideal, alege un cu aer proaspat, bogat in oxigen. Evita sa folosesti odorizantele de camera si lumarile parfumate, pline de chimicale.
  7. Opteaza pentru o dieta bazata pe plante. In timpul metabolizarii carnii raman reziduuri acide.
  8. Sari peste desertul sau bautura carbogazoasa plina de zahar. Zaharul este unul dintre alimentele cele mai acide pe care le consumam.
  9. Adauga mai multe legume la dieta ta. Nu, cartofii nu conteaza. Dar, cartofii dulci sunt o alegere buna. Sparanghelul, ardeii si alte legume sunt, de asemenea, alegeri excelente.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Octombrie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.