Setari Cookie-uri

Dieta ROSIE de noiembrie: INCREDIBILA cura cu rodii

3.31 (Ratingul specialistilor)

Pro

Este sanatoasa
Intesn energizanta
Detoxifica organismul
Dureaza putin

Contra

Dificultate medie
Usor restictiva
Boli cardiovasculare
Detoxifiere
Diabet
Sanatoasa
Slabire pe termen lung
Slabire termen scurt
Usor de urmat

Voteaza si tu aceasta dieta

4.26 din 93 voturi

A avea grija de dieta noastra ar trebui sa devina un obicei, astfel incat sa devenim mai atenti la ceea ce avem in farfurie si la modul in care alimentatia ne influenteaza viata. Vestea buna este ca avem la dispozitie o multitudine de alimente si ne putem folosi din plin de fructele si legumele de sezon.

Pentru ca acum gasim cu usurinta rodii in majoritatea magazinelor si supermarketurilor, putem urma o dieta rapida de detoxifiere si slabire cu aceste fructe. Rodiile sunt bogate in antioxidanti si vitamine si totodata confera energie organismului. Daca va simtiti obositi de exemplu, puteti urma o cura energizanta cu suc de rodie.

In afara efectului intens energizant, consumul de rodii ajuta de asemenea in prevenirrea bolilor cardiovasculare, in cresterea capacitatii de memorare si concentrare (efect ce apare mai ales daca se consuma si micii samburi din intreiorul semintelor zemoase), ajuta in scaderea stresului oxidativ, stimuleaza imunitatea, scade nivelul de stres si creste libidoul. Va recomandam sa cititi mai multe beneficii ale rodiilor in acest articol: RODIA - fructul dragostei - 14 beneficii extraordinare

Citește și:

Dieta cu rodii: principii si durata

Dieta cu rodii dureaza o saptamana si reprezinta o cura de detoxifiere care poate fi urmata si in alta perioada a anului sau chiar in zilele de post. Este destul de usor de urmat si nu prezinta contraindicatii, cu exceptia persoanelor cu regim medical foarte strict (vezi insuficienta renala de exemplu).

Principiile dietei cu rodii:

  • Durata acestei diete este de 7 zile si poate fi repetata dupa un interval de o luna;
  • Pe tot parcursul dietei se va bea doar suc de rodii si apa plata;
  • Uleiul, untul si untura nu se mai consuma in aceasta perioada si nici alimentele care contin aceste grasimi (foietaje, mancare cu ceapa calita, preparate prajite, piept de pui fragezit cu ulei, salate care contin ulei si asa mai departe).
  • Meniul se va respecta pe zile;
  • Aveti nevoie de minim o jumatate de ora de miscare pe zi.

Va prezentam si un video cu 3 metode usoare de a curata rodiile:

Citește și:

Dieta cu rodii: meniul pe zile

Inainte de a detalia meniul, va vom prezenta modul de preparare al sucului de rodii. Varianta cea mai simpla, care implica si consumul micilor samburi bogati in vitamine din complexul B, presupune sa puneti la blender “bobitele” rosii. Daca doriti sa consumati doar sucul, strecurati lichidul prin cateva filtre de tifon. Daca mizati pe beneficiile sanatoase, noi va recomandam sa consumati sucul nefiltrat.

Dieta cu rodii: prima zi

Mic dejun: doua rodii;
Gustare: o ceasca de caju si migdale necoapte;
Pranz: supa sau ciorba de legume cu cateva felii de paine;
Gustare: humus cu cateva felii de paine;
Cina: o salata dintr-un avocado, o rodie, tofu, o lingura de migdale necoapte, o lingura de caju necoapte. Citeste continuarea dietei in pagina 2 >

Vizionare placuta


Kudika
28 Octombrie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.