Setari Cookie-uri

Sarea roz de Himalaya - miracolul din solnita

Sarea roz de Himalaya este cea mai pura sare de pe Pamant.

Andreea Billig Un text scris cu drag pentru tine de

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

Imagineaza-ti o masa festiva in familie. Cea mai frumoasa vesela de portelan este pe masa, in paharele de cristal se afla cel mai bun vin, bucate gustoase te fac sa iti lase gura apa. Bunica se intinde sa ia sarea si scapa solnita ca arsa. "Ce e cu sarea asta roz?" intreaba ingrozita."Este sare de Himalaya, bunico, si este minunata!" ii raspunde cineva.

Cu multe milioane de ani in urma, paturi de sare de mare cristalizata (acum aflate in inima muntilor Himalaya) au fost acoperite de lava. In afara faptului ca au fost pastrate intr-un mediu curat, inconjurat de zapada si gheata pe tot parcursul anului, lava a protejat sarea de poluarea zilelor moderne ceea ce face ca sarea roz de Himalaya sa fie cea mai pura de pe Pamant. Sarea roz de Himalaya este extrasa din munti si folosita pe piata culinara.

Citește și:

Numeroasele sale nuante de roz, rosu si alb sunt un indicator al continutului sau bogat si variat de fier si minerale. Prin urmare, folosirea sarii roz de Himalaya are numeroase beneficii asupra sanatatii. Este bogata in iod prin urmare acesta nu este adaugat in mod artificial. Are un continut mai scazut de sodiu per portie deoarece structura cristalului este mai mare decat cea a sarii rafinate. Contine peste 80 de minerale si elemente nutritive. Printre acestea se afla urmatoarele: sulfat, magneziu, calciu, potasiu, bicarbonat, bromura, borat, strontiu si fluorura (in ordinea descrescatoare a cantitatii).

Astfel, sarea roz de Himalaya poate crea un echilibru electrolitic, creste hidratarea, regla continutul de apa atat in interiorul si in afara celulelor, echilibra PH-ul si de a ajuta la reducerea reflux de acid, preveni crampele musculare. Sarea roz de Himalaya este un ajutor pretios pentru functionarea corecta a metabolismului, intarirea oaselor, scaderea tensiunii arteriale, absorbtia nutrientilor de catre intestine, imbunatatirea circulatiei, dizolvarea si eliminarea sedimentelor pentru eliminarea toxinelor. Se spune ca sarea roz de Himalaya creste libidoul, reduce semnele de imbatranire, si detoxifica organismul de metale grele.

Citește și:

In comparatie cu sarea roz de Himalaya, sarea rafinata comerciala contine doar sodiu i clorura. Mai mult decat atat este curatata chimic, albita si incalzita la temperaturi ridicate care nu sunt necesare. In plus, sarea de masa este tratata cu agenti antiaglomeranti, care o impiedica sa se amestece cu apa în recipientul de sare dar si se dizolve in interiorul corpului nostru, ceea ce duce la depunerea ei in organe si tesuturi.

Vizionare placuta


Kudika
3 Noiembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.