Setari Cookie-uri

Atentie! NU trebuie sa reincalzesti NICIODATA aceste 5 alimente

Este important sa te gandesti la sanatatea ta si sa stii ca resturile de la masa de ieri nu reprezinta intotdeauna cea mai buna solutie. Uneori, mancarea reincalzita poate deveni extrem de toxica.

Andreea Billig Un text scris cu drag pentru tine de

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

Intr-o societate dominata de viteza si multi-tasking, cine mai are vreme de mese somptuoase ca pe vremea Regelui Soare? Cu toate acestea, este important sa te gandesti la sanatatea ta si sa stii ca resturile de la masa de ieri nu reprezinta intotdeauna cea mai buna solutie. Uneori, mancarea reincalzita poate deveni extrem de toxica. Afla ce alimente este mai bine sa fie consumate in starea lor naturala in continuare.

1. Legumele cu concentratii mari de nitrati

Telina, morcovii, sfecla, spanacul si mai ales napii contin cantitati mari de nitrati. Nitratii din legume sunt substante nutritive vitale pentru buna functionre a corpului noastru. Atunci cand consumam aceste legume crude, bacteriile din gura noastra transforma nitratii in nitriti, care sunt apoi stocati in celulele pana cand acestea sunt necesare pentru a ajuta la cresterea circulatiei sanguine.

Citește și:

Procesul de incalzire transforma nitratii in nitriti inainte de a ajunge in gura si, cu fiecare reincalzire, deiivin mai toxici. Datorita acestui fapt, cel mai bine este sa mananci telina, morcovii, spanacul si sfecla crude si proaspete.

2. Alimentele bogate in proteine

Ouale, carnea de pui si chiar si ciupercile contin multe proteine care incep sa se deterioreze atunci cand le gatesti. Aceasta tulpina exercita o presiune asupra sistemului digestiv. Prin urmare, este bine sa gatesti aceste alimente daor in cantitatea in care crezi ca le vei manca.

3. Orezul

Orezul fiert de orice soi depozitat in mod necorespunzator poate dezvolta spori de bacterii care pot provoca intoxicatii alimentare. Acest lucru este valabil mai ales in cazul in care orezul este lasat sa stea la temperatura camerei. Orezul trebuie stocat intr-un recipient etans.

Citește și:

4. Cartofii

Atunci cand cartofii fierti sunt pastrati la temperatura camerei sau pusi la fiert lent a doua oara, pot deveni toxici. Temperatura inalta poate stimula cresterea botulismului in cartofi. Prin urmare, pune-i la frigider imediat si arunca orice mancare cu cartofi dupa cateva zile.

5. Uleiuri

Anumite uleiuri au o toleranta foarte scazuta la caldura si chiar pot deveni cancerigene de la prima... flacara. Este vorba despre uleiul din seminte de struguri, ulei de alune si uleiul de seminte de in. La a doua reincalzire, aceste tipuri de uleiuri devin rancede. Nu le folosi niciodata pentru copt sau gatit. In schimb, consuma-le proaspete, la salate, legume fierte sau carne organica.

Evita sa mananci prajeli in oras. Acest lucru se datoreaza faptului ca cele mai multe restaurante folosesc acelasi ulei toata ziua. Uleiurile de rapita, porumb, soia si floarea-soarelui folosite in restaurante, atunci cand sunt reincalzite pot genera boli de inima, accidente vascular cerebrale, Parkinson si chiar cancer.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Noiembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.