Setari Cookie-uri

6 efecte miraculoase ale mierii

Beneficiile pentru sanatate ale mierii au fost documentate din cele mai vechi timpuri, in vechile texte grecesti, romane, vedice si islamice. Beneficiile pentru sanatate ale mierii au fost documentate din cele mai vechi timpuri, in vechile texte grecesti, romane, vedice si islamice.

Andreea Billig Un text scris cu drag pentru tine de

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

Copyright interior si prima pagina: id-art, Shutterstock

Despre minunatele sale calitati vindecatoare au scris filosofi si oameni de stiinta precum Aristotel (384-322 i.Hr.) si Aristoxenus (320 i.Hr.).

Pentru ceva cu un gust atat de bun, mierea nu se consuma atat de des. Pe langa faptul ca este delicioasa, mierea este bogata in nutrienti de o calitate ridicata. O lingura de miere in stare pura are 64 de calorii si nu contine colesterol, grasimi si sodiu. Asa cum vei vedea in cele ce urmeaza, este bine sa ai intotdeauna la indemana macar un borcan de miere.

Beneficiile mierii - motive sa nu iti lipseasca din casa

1. Amelioreaza alergiile

Mierea are proprietati anti-inflamatorii care diminueaza reactiile alergice. Mierea contine urme de polen care pot genera un raspuns imun.

Citește și:

2. Vindeca tusea

Textura vascoasa a mierii creeaza un fel de guler interior in zona gatului. Acesta diminueaza iritatia in timpul unui episod de tuse si stimuleaza terminatiile nervoase ale gatului care servesc ca un mecanism de protectie in timpul tusei.

3. Stimlueaza somnul odihnitor

Mierae determina o crestere a nivelului de serotonina si insulina, pe care corpul le converteste in mod sistematic in melatonina - un compus care regleaza somnul. Prin urmare, consumul de miere imbunatateste atat durata cat si calitatea somnului.

4. Trateaza arsurile si ranile

Mierea este un antibiotic natural. Din punct de vedere medical, utilizarile de tip antibioc ale mierii sunt atat de uz intern cat si extern. Mierea este un dezinfectant natural impotriva multor bacterii.

5. Energizeaza

Mierea poate oferi, de asemenea, un plus de energie mult dorit. Acest lucru se datoreaza faptului ca acest indulcitor natural contine fructoza si glucoza, care pot intra rapid in fluxul sanguin si produce o explozie de energie. Chiar si cei care doresc sa castige masa musculara pot beneficia de proprietatile energetice unice ale mierii.

Citește și:

6. Combate matreata

Mierea este un remediu puternic si eficient pentru orice este legat de piele. Intr-un studiu publicat in SUA se arata ca pacientii care au aplicat miere diluata in zonele cu probleme ale scalpului si au lasat-o sa actioneze timp de trei ore de exfoliere, au constatat o imbunatatire a situatiei. De asemenea, senzatia de mancarime a disparut intr-o saptamana, leziunile cutanate la doua saptamani, iar unii pacienti au constatat ca le cade mai putin par decat inainte.

Vizionare placuta


Kudika
8 Noiembrie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.