Setari Cookie-uri

Cea mai simpla dintre toate dietele

1.63 (Ratingul specialistilor)

Pro

Usor de urmat
Energizanta

Contra

Nespecifica
Boli cardiovasculare
Detoxifiere
Diabet
Sanatoasa
Slabire pe termen lung
Slabire termen scurt
Usor de urmat

Voteaza si tu aceasta dieta

4.12 din 323 voturi

Craciunul si Revelionul au fost un prilej sa mai adaugam cateva kilograme la greutatea noastra (care era si asa suficient de mare). Se cere un regim cat se poate de eficient, iar acesta trebuie sa inceapa in cel mai scurt timp. De ce in cel mai scurt timp? Pentru ca stomacul s-a adaptat unui volum mare de alimente, s-a dilatat si s-a obisnuit sa primeasca de mai multe ori pe zi mese copioase si bogate in grasimi. Din acest motiv o dieta nu este necesara numai din punct de vedere estetic dar si al sanatatii.

Craciunul si Revelionul au fost un prilej sa mai adaugam cateva kilograme la greutatea noastra (care era si asa suficient de mare). Se cere un regim cat se poate de eficient, iar acesta trebuie sa inceapa in cel mai scurt timp.

De ce in cel mai scurt timp? Pentru ca stomacul s-a adaptat unui volum mare de alimente, s-a dilatat si s-a obisnuit sa primeasca de mai multe ori pe zi mese copioase si bogate in grasimi. Din acest motiv o dieta nu este necesara numai din punct de vedere estetic dar si al sanatatii.

Am vrea sa gasim o metoda prin care sa topim pur si simplu grasimile, dar din nefericire, chiar daca aceasta metoda ar exista, am ramane in continuare cu toata celulita si cateva vergeturi in plus.

O dieta drastica va avea (fara doar si poate) efecte teribile asupra metabolismului nostru, dar si asupra texturii pielii. Din acest motiv este indicat sa facem sport in paralel cu dieta. Este dificil (stim prea bine), de aceea tin sa mentionez ca desi nu poate inlocui beneficiile sportului, o crema intens hidratanta va ajuta pielea sa isi mentina supletea si va proteja impotriva aparitiei vergeturilor.

Nu voi recomanda o dieta cu ajutorul careia sa slabiti 3 kilograme in 5 zile. Este impotriva oricarei reguli si poate avea efecte drastice si de lunga durata asupra organismului tau. Insa un regim echilibrat, sarac in carbohidrati, usor de tinut si pentru o persoana activa care nu are timp de cantarit grame si fixat ore de masa este fara indoiala solutia cea mai buna pentru fiecare dintre noi.

In primul rand trebuie sa iti reamintesc cele doua reguli de aur ale unui regim:

1.Trebuie sa bei cel putin 2 l de apa plata pe zi (este absolut necesar, prin urmare incearca sa bei acesti doi litri chiar daca este nevoie sa cari dupa tine permanent o sticla cu apa). Apa plata nu trebuie inlocuita cu nicio alta bautura, nici macar suc de portocale sau apa minerala.
2.Nu trebuie sa mananci cu 4 ore inainte de culcare. Prin urmare, daca stii ca te culci in jurul orei 24:00, nu mai mananci nicio firmitura de paine dupa ora 20:00.

Reguli de argint

1.Evita grasimile si dulciurile, dar nu atat cat sa mori de pofta. Daca intr-o zi vei pofti cu tot sufletul la o patratica de ciocolata (o patratica sa fie!!!) atunci mananc-o pentru ca nu te va omori!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Martie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.