Setari Cookie-uri

5 alimente care inving depresia

Depresia este de multe ori declansata de factorii externi ce influenteaza negativ activitatea psihica. Emotiile negative pot produce depresie, insa adesea oamenii au o stare depresiva, letargica, fara a avea motive importante in viata lor. Starile depresive sunt rezultatul unei activitati nervoase anormale in anumite zone ale creierului, cercetatorii de la Universitatea Harvard demonstrand ca activitatea acestor zone cerebrale este strans legata de alimentatie si sport.

Potrivit studiilor efectuate, anumite vitamine, dar si aminoacizi, ar fi principalele responsabile de declansarea starilor depresive, deficitul acestora ingreunand anumite functii cerebrale. Pentru a elimina starile depresive trebuie deci sa consumati frecvent anumite alimente si totodata sa faceti sport. Va prezentam principalele alimente care lupta impotriva depresiei.

Rosiile

In special consumate proaspete, rosiile va aduc un aport important de viatmina A, C, calciu si potasiu. Deasemenea rosiile contin si alte substante benefice pentru organism, oligoelemente si licopenul, pigmentul care le confera culoarea rosie. Acesta este un puternic antioxidant ce intensifica detoxifierea organismului si arderea grasimilor. Rosiile sunt benefice pentru sanatate ajutand la prevenirea aparitiei cancerelor, bolilor cardio-vasculare si totodata ajuta la mentinerea tineretii luptand impotriva ridurilor si avand efecte benefica asupra ochilor, parului, unghiilor si pielii. Nu in ultimul rand, aplicate extern la nivelul tenului, rosiile trateaza cu succes acneea. In tratarea depresiilor rosiile sunt recomandate datorita unui continut crescut in uridina, un compus ce are efecte extraordinare in combaterea depresiei, demonstrate in cadrul unor cercetari realizate la Universitatea Hardvard. Uridina se mai gaseste in alimente precum zaharul din trestie, drojdie de bere sau broccoli.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Ianuarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.