Setari Cookie-uri

Cand magneziul devine necesar

Magneziul este al patrulea element mineral ca abundenta in organism si constituie un element de importanta majora in biologia umana. Corpul uman contine aproximativ 21 g de magneziu. O mare parte din cantitatea de magneziu continuta in corpul uman este localizata in oase, sectorul extracelular reprezentind doar 1 la suta din cantitatea de magneziu existenta in corpul nostru. Magneziul ia parte la peste 300 reactii chimice in organism.

Surse de magneziu:

Cea mai importanta sursa de magneziu este reprezentata de cereale precum grau, orez, porumb. Se mai gaseste si in legumele de culoare verde inchis (moleculele de clorofila contin magneziu), cartofi, sfecla, dar si in unele fructe precum nucile, smochinele, curmalele sau bananele. Painea integrala este o sursa de magneziu mai buna decat painea alba produsa din faina rafinata, intrucat aceasta si-a pierdut continutul de magneziu in urma procesarii.
Cand nivelul sangvin al magneziului este foarte scazut poate fi necesara suplimentarea cu administrare intravenoasa. Exista si tablete cu magneziu, insa unele forme pot produce tulburari de tranzit de genul diareei. Este important ca un medic sa determine cauza carentei de magneziu, severitatea si consecintele nivelului sangvin scazut si sa recomande cea mai buna cale de a restabili nivelul optim de magneziu.

Necesarul de magneziu:

Corpul uman are nevoie de aproximativ 250 pana la 350 mg de magneziu pe zi. (5 - 6 mg/kg corp). In sarcina si alaptare, necesarul de magneziu creste la 400 - 450mg pe zi.
Suplimentarea aportului de magneziu mai este indicata in urmatoarele cazuri: persoane cu diabet controlat deficitar, persoane cu sindroame cronice de malabsorbtie, persoane cu carente de potasiu si calciu, presoanele in varsta.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Ianuarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.