Setari Cookie-uri

Dieta in cuplu

2.17 (Ratingul specialistilor)

Pro

Imbina utilul cu placutul
Este usoara
Elimina influenta familiala - ispitele alimentare
Este placuta

Contra

Efecte lente
Boli cardiovasculare
Detoxifiere
Diabet
Sanatoasa
Slabire pe termen lung
Slabire termen scurt
Usor de urmat

Voteaza si tu aceasta dieta

3.68 din 22 voturi

Oscilatii in greutate are fiecare om intr-o anumita perioada din viata si daca acest aspect este neglijat surplusul de kilograme devine din ce in ce mai mare si va fi foarte greu de eliminat.

Oscilatii in greutate are fiecare om intr-o anumita perioada din viata si daca acest aspect este neglijat surplusul de kilograme devine din ce in ce mai mare si va fi foarte greu de eliminat.

Pentru ca tu si partenerul tau locuiti impreuna aveti deja acelasi mod de viata. Astfel kilogramele in plus le luati impreuna si atunci de ce sa nu slabiti impreuna? Avand in vedere faptul ca regimul alimentar este comun, micile schimbari vor avea efecte benefice in privinta amandorura.

Chiar daca necesarul caloric al barbatului difera de cel al femeii, totusi regimul alimentar este comun, faceti cumparaturile impreuna, impartiti mancarea, activitatile sportive si plimbarile prin parc etc. Nu trebuie sa individualizati deciziile in privinta siluetei, puteti face «ordine» in lista de alimente astfel incat sa beneficiati amandoi de avantaje.

Pentru o viata sanatoasa care sa va priasca amandorura alegeti un regim bogat in vitamine, dar totodata si in proteine, cu un aport scazut de lipide si glucide. Mancati carne de pui, vita, peste, doua-trei oua pe saptamana, lactate in fiecare dimineata, mai ales un iaurt. Acesta va restabileste flora intestinala, tranzitul si absorbtia nutrienitlor si vitaminelor la nivel intestinal. Prin toate aceste efecte se reduc si nivelele toxinelor din intestinul gros rezultate in urma unui tranzit modificat, iar aceste toxine sunt cunoscute ca fiind implicate in generarea proceselor de depozitare lipidica, reprezentand o cauza a surplusului de kilograme.

Fructele si legumele nu trebuie sa lipseasca de la nici o masa, iar dimineata sunt admise dulciurile, in special miere, dulceata, insa nu prajituri, creme, frisca (contin lipide complexe care trebuie evitate in alimentatie).

Pentru ca toate acestea sa vi se para distractive si dieta mai usoara, stabiliti o serie de pedepse si cadouri in functie de numarul de calorii pe care unul din parteneri le consuma in afara regimului prestabilit. Spre exemplu, pentru o ciocolata mancata ii va face partenerului un cadou sau va alerga o tura in jurul parcului etc. Ramane la imaginatia voastra sa stabiliti aceste aspecte.

De asemenea puteti gati impreuna, jucandu-va in bucatarie si incercand mancaruri sanatoase si gustoase. Spre exemplu puteti prepara mancaruri in care sa taiati carnea in bucati mici si sa adaugati multe legume. In felul acesta mancarea va fi mai gustoasa, sanatoasa si usor de digerat. Puneti accent pe calitatea preparatelor si nu pe cantitate.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Aprilie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.