Setari Cookie-uri

8 Sfaturi pentru tratarea candidozei la domiciliu

Una dintre cele mai comune infectii in randul femeilor este reprezentata de candidoza. Proce femeie de peste 30 de ani cunoaste aceasta afectiune. Candidoza apare insa si la barbati, facand parte din bolile cu transmitere sexuala.

Una dintre cele mai comune infectii in randul femeilor este reprezentata de candidoza. Orice femeie de peste 30 de ani cunoaste aceasta afectiune. Candidoza apare insa si la barbati, facand parte din bolile cu transmitere sexuala.

candidoza Candidoza este o afectiune ce se manifesta prin inmultirea excesiva a Candidei Albicans, o ciuperca ce traieste in mod natural in flora vaginala, insa in anumite conditii se dezvolta excesiv, ducand la candidoza.

Recidivele candidozei sunt cunoscute, insa daca acestea se produc prea frecvent trebuie sa luati masuri riguroase.

Sfaturi pentru tratarea candidozei la domiciliu

1. Candidoza se poate manifesta si in alte regiuni ale corpului, ci nu doar la nivelul organelor sexuale, spre exemplu la nivelul cavitatii bucale sau la nivelul intestinelor. In aceste cazuri se recomanda sa consumati usturoi sau sa il aplicati direct pe rana daca acest lucru este posibil, facand exceptie de la tratament zona genitala.

Citește și:

2. Faceti spalaturi intravaginale cu ceaiuri medicinale indicate in candidoza, cum ar fi ceaiul de pelin, galbenele, sunatoare, rostopasca. Nu folositi bicarbonatul medicinal sau alte produse decat la indicatia medicului specialist (nu folositi alte produse de exemplu la indicatia farmacistilor).

3. Tot in cazul candidozei vaginale puteti imbiba un tampon in iaurt care contine Lactobacillus Acidophilus. Tamponul se introduce intravaginal unde se tine 2 ore pe zi. Acest tampon scade aciditatea, care ii este propice dezvoltarii candidei.

4. Barbatii pot aplica si ei iaurt la nivelul penisului pentru a calma durerea sau mancarimile.

5. Evitati hainele stramte, blugii mulati, chiloteii tanga, astfel veti preveni extinderea infectiei.

6. Evitati mediul umed, umezeala intretine infectia. Astfel este indicat sa schimbati rapid hainele ude (iarna sau pe timp de ploaie daca se intampla), sa schimbati des protej-slipul, la o ora, sa faceti dus, nu baie.

Citește și:

7. Evitati sapunul sau alte produse de igiena intima, este suficienta apa, altfel riscati sa refaceti pH-ul acid local si astfel sa intretineti candidoza.

8. Evitati utilizarea tampoanelor, daca se intampla sa fiti la menstruatie, folositi doar absorbantele.

Daca simptomatologia nu se amelioreaza, consultati medicul si urmati un tratament antimicotic sugerat de medicul ginecolog in urma analizelor de laborator.

Vizionare placuta


Kudika
22 Ianuarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.