Setari Cookie-uri

Sexul legatura dintre abstinenta si boala...

Freud vorbea despre sex ca fiind o necesitate a fiintei umane, asa cum este mancarea, somnul, instinctele sexuale influentand seminificativ activitatea umana. Insa avea oare dreptate?

Freud vorbea despre sex ca fiind o necesitate a fiintei umane, asa cum se intampla cu mancarea, somnul, instinctele sexuale influentand seminificativ activitatea umana. Insa avea oare dreptate?

abstinenta sexuala Fiziologic si anatomic omul ajuns la maturitate ar trebui sa aiba si o viata sexuala activa daca urmarim strict nevoile fiziologice pe care corpul le impune. Sunt insa persoane active sexual si persoane inactive sau abstinente. Cauzele abstinentei sexuale sunt diverse, incepand de la cele voite si educationale si culminand cu cele impuse de viata, de exemplu pentru persoanele care nu reusesc sa isi gaseasca un partener.

Este nociva abstinenta sexuala?

Pe de o parte da, pe de alta parte nu. Nesatisfacerea unei necesitati pentru care corpul a fost programat are evident unele repercursiuni, astfel ca abstinenta poate duce la unele afectiuni psihice si fizice.

Citește și:

Dezechilibre hormonale diverse care duc la :
- tulburari menstruale,
- sangerari menstruale abundente sau ciclu menstrual neregulat,
- la aparitia chisturilor ovariene,
- la dureri de san etc.

Perturbari psihice:
- depresie,
- anxietate,
- nervozitate,
- scaderea stimei de sine

Insa n-a murit nimeni de la abstinenta. Studii efectuate in acest sens arata ca abstinenta nu aduce riscuri vitale, insa daca se prelungeste prea mult efectele de mai sus pot sa apara. Perioadele de abstinenta insa, care apar in perioadele de cautare a unui partener stabil, aduc beneficii asupra sanatatii:
- normalizeaza flora vaginala si vaginitele dispar;
- scade riscul de boli cu transmitere sexuala;
- fluctuatiile emotionale sunt reduse, energia este mai bine canalizata, randamentul la locul de munca mai bun, scazand si riscul suiciduli mai ales la tineri.

Citește și:

- scade riscul sarcinilor nedorite si al avorturilor.

Specialistii au demonstrat insa ca o viata sexuala activa, regulata, cu un partener stabil care implica si legaturi sentimentale aduce insa un plus de sanatate, vitalitate, energie si confera persoanei respective un randament exceptional la examene sau la locul de munca. Concluzionand, este indicat sa aveti o viata sexuala regulata cu un partener stabil. Cum punem insa in practica eceasta ultima indicatie depinde poate de fiecare si de norocul cu care este inzestrat...

Vizionare placuta


Kudika
24 Februarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.