Setari Cookie-uri

Ce beneficii ne ofera contraceptia hormonala?

Contraceptia hormonala reprezinta la momentul actual metoda de top in alegerile femeilor privind mijloacele de contraceptie. Ca orice medicamente, contraceptivele hormonale prezinta riscuri si efecte adverse, acestea fiind cu atat mai accentuate cu cate metoda contraceptiva nu este administrata corect si nu este aleasa adecvat organismului. Fiecare femeie este unica, de aceea se recomanda alegerea cu atentie a metodei de contraceptie impreuna cu medicul ginecolog, astfel incat sa poata fi urmata cu usurinta si sa prezinte riscuri minime pentru femeia respectiva.

Contraceptia hormonala reprezinta la momentul actual metoda de top in alegerile femeilor privind mijloacele de contraceptie. Ca orice medicamente, contraceptivele hormonale prezinta riscuri si efecte adverse, acestea fiind cu atat mai accentuate cu cat metoda contraceptiva nu este administrata corect si nu este aleasa adecvat organismului. Fiecare femeie este unica, de aceea se recomanda alegerea cu atentie a metodei de contraceptie impreuna cu medicul ginecolog, astfel incat sa poata fi urmata cu usurinta si sa prezinte riscuri minime pentru femeia respectiva.

contraceptive Se tot vorbeste despre efectele secundare si riscurile contraceptivelor homonale, insa trebuie inteles ca atunci cand sunt utilizate pe perioade limitate, nu foarte lungi (maxim 3 ani) si se respecta intocmai indicatiile (femeia respectiva nu trebuie sa faca parte din cele cu factori de risc) atunci riscurile patologice ale contraceptivelor hormonale sunt minime. De asemenea acestea sunt folosite cu succes in anumite terapii hormonale, aducand si beneficii organismului.

Citește și:

Ce reprezinta contraceptia hormonala?

Contraceptia hormonala este diferita de celelalte metode contraceptive prin faptul ca se foloseste de hormonii sexuali feminini, manipuland concentratia acestora si secretia pe parcursului ciclului menstrual.

Contraceptivele hormonale sunt de mai multe tipuri:
- Cele mai cunoscute sunt pilulele anticonceptionale, si acestea de mai multe tipuri, combinate sau nu, microdozate, piulele de urgenta etc.
- Plasturii contraceptivi;
- Injectiile contraceptive;
- Implanturile hormonale contraceptive;
- Inelul vaginal contraceptiv etc.

Care sunt beneficiile contracetivelor hormonale?

In afara protectiei fata de o sarcina nedorita contraceptia hormonala poate fi folosita de medic chiar in scopul de a ameliora unele patologii, contraceptivele hormonale aducand beneficii in urmatoarele cazuri:
- Dismenoreea;
- Sangerarea abundenta la menstruatie;
- Ciclu menstrual neregulat;
- Sindromul premenstrual;
- Durerile intense, cu migrene, greata sau chiar stari de lesin care apar in prima zi a menstruatiei;
- Reduc riscul cancerului de endometru (endometrul reprezinta mucoasa care captuseste uterul);

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Martie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.