Setari Cookie-uri

7 simptome care tradeaza prezenta cancerului ovarian

Spre deosebire de alte cancere, cancerul ovarian prezinta o serie de simtome care nu sunt chiar atat de silentioase si care ar putea fi detectate de femei in timp util astfel inca sa se prezinte la medic in stadii initiale ale bolii, cand cancerul poate fi vindecat.

Spre deosebire de alte cancere, cancerul ovarian prezinta o serie de simptome care nu sunt chiar atat de silentioase si care ar putea fi detectate de femei in timp util astfel inca sa se prezinte la medic in stadii initiale ale bolii, cand cancerul poate fi vindecat.

simptome cancer ovarian Stiti sa recunoasteti principalele simptome care anunta inceputul patologiei?

Prin studii elaborate pe un lot mare de femei medicii specialisti au ajuns la concluzia ca sunt 7 simptome importante care anunta cancerul ovarian, insa desi este simptomatic inca nu stiam sa ii “recunoastem” simptomele timpurii. Iata care sunt principalele modificari corporale care ar trebui sa alerteze femeia.

1. Distensia abdomenului

Marirea in volum a abdomenului fara a avea la baza neaparat obezitatea ascunde o cauza patologica. Poate fi implicata o patologie a intestinului gros, dar totodata si cancerul ovarian determina distensia abdominala.

Citește și:

2. Dureri abdomninale
Tesuturile din jurul ovarului afectat si chiar tesutul ovarian sanatos inca reactioneaza la prezenta celulelor canceroase, dand tulburari menstruale, hormonale, dar si dureri in abdomenul inferior, mai ales daca patologia a invadat si tesuturile din jurul ovarului, acest tip de cancer avand caracter infiltrativ.

3. Balonare
Balonarea este insotita de distensia abdominala si se produce atat datorita perturbarii la modul general al organismului, cat si ca reactie a intestinelor aflate in vecinatatea cancerului ovarian. Astfel tranzitul este intarziat, iar respectiva femeie prezinta bolborisme care n-au caracter ameliorativ, ele persista iar distensia abdominala este importanta.

4. Urinari frecvente
Ovarul are raporturi stranse cu organele din pelvis (abdomenul inferior) afectand astfel si capacitatea vezicii urinare de a acumula si depozita urina. De asemenea pot avea loc fenomene compresive daca ovarul este marit in dimensiuni. Astfel femeia urineaza mai des, ca si cand ar avea o infectie urinara.

Citește și:

5. Sangerari postmenopauza
Cancerul ovarian intereseaza in special femeile cu varsta de peste 40 de ani si la majoritatea menopauza a fost deja instalata. Astfel, desi femeia nu ar mai trebui sa prezinte sangerari menstruale, caci ciclul a incetat, totusi este posibil sa observe sangerari haotice, temporare, scurse din vagin. Evident ca nu este vorba despre reluarea ciclului menstrual, ci de o patologie a organelor sexuale feminine. Aceasta patologie poate consta in fibrom, cancer de col, cancer ovarian. Chiar si sangerarile intermenstruale la femeile care nu au intrat inca la menopauza trebuie obligatoriu investigate. Practic orice sangerare vaginala in afara menstruatiei este patologica.

Vizionare placuta


Kudika
23 Aprilie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.