Setari Cookie-uri

Top 11 boli cu transmitere sexuala

Bolile cu transmitere sexuala sunt foarte periculoase, mai ales ca multe persoane, in special tinerii, nu sunt suficient de informati despre tot ceea ce inseamna viata sexuala, nu stiu sa se protejeze impotriva pericolelor pe care sexul le ascunde si devin vulnerabili in fata multor boli cu transmitere sexuala.

2. Trichomonaza

Tricomonaza este o boala parazitara cu transmitere sexuala data de Trichomonas vaginalis, un protozor unicelular. Atat barbatii cat si femeile pot face aceasta boala.
La femei, parazitul afecteaza vaginul, uretra, cervixul uterin, vezica urinara precum si glandele din zona genitala cum ar fi glandele lui Bartholin sau glandele lui Skene (de la nivelul labiilor). Nu este obligatoriu ca toate aceste zone sa prezinte manifestari de boala, de multe ori tricomonaza este asimptomatica. Simptomatologia consta in mancarimi si iritatii vaginale, secretii abundente gri-verzui cu mirol de mucegai, dureri la contactul sexual (dispareunie), urinari frecvente si dureroase (poliurie, disurie).
La barbati infectia se dezvolta la nivelul uretrei sau, la barbatii necircumscrisi, la nivelul preputului. Simptomele constau in: secretii anormale la nivelul penisului, senzatia de arsura dupa mictiune , iritatie si roseata la varful penisului.

Citește și:

Tricomonoza se transmite doar prin contact sexual, ci nu prin folosirea toaletelor publice, a prosoapelor si lenjeriei intime la comun.

Vizionare placuta


Kudika
11 Decembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.