Setari Cookie-uri

Top 11 boli cu transmitere sexuala

Bolile cu transmitere sexuala sunt foarte periculoase, mai ales ca multe persoane, in special tinerii, nu sunt suficient de informati despre tot ceea ce inseamna viata sexuala, nu stiu sa se protejeze impotriva pericolelor pe care sexul le ascunde si devin vulnerabili in fata multor boli cu transmitere sexuala.

Chlamydia
Chlamydiaza sau “boala tacuta” este una dintre cele mai frecvente boli cu transmitere sexuala si este data de infectarea cu Chlamydia Trachomatis, o bacterie ce poate trai in mediile umede. Astfel infectarea se poate realiza atat in urma contactului sexual, insa totodata poate fi realizata prin intermediul bazinelor cu apa infectata sau in urma utilizarii toaletelor publice sau folosirii prosoapelor si lenjeriei intime a unor persoane infectate.
Infectia cu Chlamydia este de cele mai multe ori asimptomatica atat in cazul femeilor, cat si la barbati.

Simptomatologia este foarte discreta, putand sa apara la cateva saptamani de la infectare, la un timp mai indelungat dupa infectare sau sa nu fie sesizata deloc. La femei se poate observa: cervicita, sindrom uretral acut, perihepatita, infertilitate, salpingita (anexita) sau o boala inflamatorie pelvina. Oricum simptomatologia este nespecifica si uneori ignorata de femei. Femeile mai pot simti: dureri abdominale, secretii purulente, dureri pelvine, febra, disconfort urinar etc. In cazuri mai avansate femeia resimte dureri in abdomen, sangerari in timpul si dupa actul sexual, senzatie de arsura la urinare si sangerari intermenstruale. Modificari ale secretiei: aceasta devine mai abundenta, cu aspect muco-purulent, secretia endocervicala este galbena sau verde, mucoasa endocervixului (cervix inseamna colul uterin) este friabila si sangereaza usor la atingere, astfel ca pe tamponul introdus in canalul cervical pentru prelevarea de secretii se poate evidentia sange proaspat, mirosul este foarte neplacut, greu. Barbatii pot simti usoare umflari ale testiculelor care devin dureroase, scurgeri uretrale sau dureri pelvine ori la contactul sexual.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Decembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.