Setari Cookie-uri

Ramai gravida in 90 de secunde!

Am aflat saptamana trecuta, in cadrul unui curs de contraceptie tinut de dr. Vlad Gheorghita si organizat de Richter Gedeon ca nu ai nevoie decat de 90 secunde pentru a ramane insarcinata. Cum am ajuns la aceasta concluzie si care sunt consecintele practice ale acestui proces fiziologic puteti citi in urmatoarele randuri:

Consecinte practice

  • Aveti intr-un final dovada clara ca metodele traditionale de contraceptie precum spalaturile cu otet sau bicarbonat sunt 100% ineficiente. Ce sens are sa te mai speli in scop contraceptiv daca pana apuci sa ajungi la baie spermatozoidul a ajuns deja la “locul faptei”? Unde mai pui ca o asemenea metoda ar fi eficienta daca ai surprinde spermatozoizii localizati inca in vagin, iar ei au migrat de la acest nivel din primele secunde?!

  • Tine minte si nu confunda! Faptul ca lichidul spermatic se mai gaseste in vagin nu inseamna ca spermatozoizii mai sunt inca prezenti acolo.

  • Spermicidele ar putea fi o solutie in acest sens. Ele pot fi gasite atat sub forma de geluri, creme, tablete, cat si in constructia prezervativului. Spermicidul distruge spermatozoidul sau ii scade mobilitatea, deci ascensiunea catre trompe. Din pacate, eficienta lor este aproximata la 95% ceea ce multe dintre noi ar considera ca fiind putin: 5 din 100 de femei raman insarcinate folosind spermicidul ca unica metoda de contraceptie. Esti dispusa sa risti? Unde mai pui ca substanta din spermicide este toxica si teratogena (produce malformatii) astfel incat un spermatozoid mai “incapatanat” care a fost afectat de spermicid si totusi a reusit sa fecundeze ovulul poate participa la formarea unu zigot anormal si deci a unui fat malformat.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Noiembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.