Setari Cookie-uri

Cele 7 varste medicale ale femeii

Cele 7 varste ale femeii sunt caracterizate de schimbari deosebit de importante in plan fizic si psihic, de aceea ele trebuie tratate individual pentru a pune accentul pe riscurile si beneficiile fiecarei varste, astfel incat femeia sa se dezvolte armonios si sanatos, sa previna imbatranirea si aparitia unor boli si sa traiasca multi, multi ani, cu o calitate foarte buna a vietii.

Sa descoperim impreuna cele 7 varste medicale ale femeii si importanta acestora

Rosemary Leonard trateaza schematic in cartea intitulata chiar asa “Cele 7 varste ale femeii” momentele cheie in sanatatea feminina.

cele 7 varste ale femeii

Prima varsta a femeii

Prima varsta a femeii este considerata a fi cuprinsa intre 0 si 11 ani si este asa numita varsta a copilariei.

Este practic cea mai importanta perioada pentru ca in acesti ani se cladesc valorile vietii, se dezvolta limbajul, capacitatea emotionala si empatica, se defineste caracterul si se invata normele sociale.

Totodata in plan fizic femeia in aceasta perioada descopera ca este fata, invata diferenta intre sexe, afla (nu in toate cazurile) ce este ciclul menstrual si sunt, desigur, multe boli care pandesc in prima perioada a vietii unei femei:

  • Boli hormonale: boli de crestere si dezvoltare atat fizica, dar si psihica, bolile bebelusului, testiculul feminizant, afectiuni genitale, boli tiroidiene, diabet insulino-dependent, alte boli autoimune etc.
  • Alimentatia suporta schimbari de la cea a bebelusului la cea a adultului. Este important ca in aceasta prima etapa a vietii parintii sa pastreze o alimentatie cat mai sanatoasa pentru copil, cat mai saraca in dulciuri si alimente fast-food, in preparate prajite, sosuri sau alimente cu multi coloranti.
  • Atentie la modul in care ajutati copilul sa perceapa scoala si mediul scolar, precum si procesele de invatare. In aceasta perioada se defineste comportamentul fetitei privind societatea si sistemul educational.
  • Este perioada in care bolile genetice ies la iveala si se poate deduce riscul bolilor familiare;
  • Tot in aceasta perioada are loc cea mai importanta faza a imunizarii organismului;

Foto: Dreamstime.com

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 August 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.