Setari Cookie-uri

Alimentele care contin vitamine - in mintea si meniul nostru

Obiectivul principal al activitatilor educative in cadrul programului “5 portii de legume, fructe sau suc de fructe” planificate pentru gradinitele de copii din Polonia si Romania este acela de a promova consumul de legume, fructe si suc de fructe 100% de catre copii.

Comunicat de presa

Prescolarii retin foarte usor informatiile noi, acestea incluzand, de asemenea, orice fel de detalii esentiale despre obiceiurile benefice unei diete adecvate, necesare pentru viata lor de adult.

Educatia inca de la gradinita

Copiii inca nu mananca suficiente legume si fructe si nici nu beau suc de fructe 100% - aceasta este una dintre cele mai importante concluzii la care au ajuns organizatorii programului. Potrivit recomandarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), adultii si copiii ar trebui sa manance zilnic cel putin 400-500 g, impartite in 5 portii. Consumul potrivit este deosebit de important pentru cresterea copiilor, iar educatia in acest domeniu ar trebui inclusa atat acasa, cat si la gradinita - locuri in care copiii petrec mult timp, pentru invatare si joaca.

Actiunea "5 portii de legume, fructe sau suc de fructe" din gradinite, lansata in luna martie si care se desfasoara pana in iulie 2013, este o parte a campaniilor nationale de educare, realizate in Polonia si Romania, al caror obiectiv este de a promova consumul adecvat de legume, fructe si suc de fructe 100% in randul adultilor si al copiilor.

Citește și:

Obiectivul national: 400 de gradinite in Romania!

Programul pentru gradinite include materiale specifice pentru fiecare institutie, certificate de participare si un concurs artistic cu premii atractive. In acest moment, sunt peste 400 de institutii inscrise in Romania si aproximativ 1500 in programul similar din Polonia.

Vizionare placuta


Kudika
9 Mai 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.