Setari Cookie-uri

Abecedarul ingrijirii animalelor de companie

Incepand din luna noiembrie 2007, elevii claselor a II-a invata regulile de baza ale ingrijirii animalelor de companie in cadrul celei de-a doua editii a programului de educatie scolara initiat de catre Asociatia Generala a Medicilor Veterinari, in parteneriat cu Ministerul Educatiei - Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, cu sprijinul Pedigree si Whiskas.

Incepand din luna noiembrie 2007, elevii claselor a II-a invata regulile de baza ale ingrijirii animalelor de companie in cadrul celei de-a doua editii a programului de educatie scolara initiat de catre Asociatia Generala a Medicilor Veterinari, in parteneriat cu Ministerul Educatiei - Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, cu sprijinul Pedigree si Whiskas.

Special conceput pentru elevii claselor a doua, programul ,,Copiii invata Abecedarul ingrijirii animalelor de companie'' intra in al doilea an de existenta si se va defasura in toate scolile din capitala pe parcursul anului scolar 2007 - 2008.

In anul scolar 2006 - 2007 au beneficiat de acest program mai mult de 10.000 de elevi de clasa a doua din peste 140 de scoli din Bucuresti.

Ca si in anul precedent, o echipa formata din medici veterinari, membri ai Asociatiei Medicilor Veterinari, le va explica elevilor, intr-o maniera interactiva, beneficiile si responsabilitatile pe care le implica detinerea unui animal de companie. In cadrul acestor cursuri, copiii vor putea afla despre cum sa-si aleaga animalul potrivit, cum sa se poarte in preajma unui animal cu sau fara stapan si cum sa ''citeasca'' mesajele transmise de acesta. Mai mult decat atat, cei mici vor invata despre responsabilitatea pe care o implica detinerea unui animal, invatand cat de importante sunt elemente precum nutritia echilibrata, exercitiile in natura si nevoia de atentie si ingrijire permanenta a prietenilor necuvantatori.

''Copiii din clasele a II-a vor redeschide si in acest an abecedarul ingrijirii animalelor de companie. Succesul de care s-a bucurat initiativa in anul scolar 2006 - 2007 ne face sa fim increzatori in faptul ca cei mici vor deveni proprietari responsabili ai animalelor lor de companie. Grija fata de animalele de companie, fie ca vorbim de caini, pisici, pesti sau pasari, le dezvolta copiilor un sentiment de generozitate si responsabilitate fata de o alta fiinta, ceea ce contribuie la procesul lor de maturizare. Ne bucura reactiile elevilor din cele peste 140 de scoli din capitala care au participat la acest program anul trecut si suntem nerabdatori sa continuam munca inceputa'' a precizat Constantin Bratu, doctor veterinar Pedigree si Whiskas.

Modalitatea originala de sustinere a orelor a fost conceputa pentru a se adapta procesului de invatare specific copiilor de aceasta varsta, care asimileaza usor informatiile in cadrul lectiilor interactive. Cursurile vor fi animate, medicii veterinari provocandu-i pe copii sa participe la discutii si jocuri amuzante menite sa ii invete intr-un mod atragator cum trebuie sa aiba grija de animalele de companie. Copiii vor primi brosuri special concepute pentru acest program, care vor contine desene, sfaturi si jocuri cu si despre animale.

Conceput ca un program de educatie si informare a celor care detin animale de companie, a iubitorilor de animale in general si a potentialilor posesori de animale, acest proiect este derulat de MARS Incorporated in toata lumea inca de la sfarsitul anilor '70


Programul se va desfasura tinand cont de durata anului scolar stabilita de catre Ministerul Educatiei, cu intreruperi in perioada vacantelor.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Decembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.