Setari Cookie-uri

Imunizarea prin metode naturale

Imunitatea organismului poate fi stimulata in multe moduri tocmai pentru ca aceasta depinde de mai multi factori.

Imunitatea organismului poate fi stimulata in multe moduri tocmai pentru ca aceasta depinde de mai multi factori.

Ce este imunitatea?

Ca explicatie generala am putea spune ca imunitatea reprezinta acea caracteristica o organismului prin care se apara de actiunea nociva a unor factori numiti antigene. Ca modalitate de lupta sistemul imun nu prezinta numai imunoglobuline (anticorpi) secretate de unele din celulele sistemului imun, ci si o gama larga de celule si substante cu rol in medierea unor activitati a acestora. Ceea ce nu se cunoaste de catre populatie este faptul ca, in realitate, sistemul imun nu e reprezentat doar de unele celule specializate care, printre alte lucruri, secreta si anticorpii, ci de un sistem interrelational intre toate componentele organismului, fiind in stransa legatura si cu sistemul nervos. In cadrul sistemului nervos central se pare ca un rol important in imunitate il are hipotalamusul, o structura nervoasa ce controleaza de asemenea somnul, temperatura corpului, senzatia de foame sau satietate precum si intreg sistemul endocrin (format din glande cu secretie interna). Totodata componentele mai “indeparate” ale sistemului imun se gasesc chiar la locul de interactiune mediu-organism.

Citește și:

Asadar, pentru a intelege cum sa ne stimulam imunitatea si sa o intretinem la nivel optim de functionare va trebui sa intelegem, cat mai succint, care sunt elementele acesteia.

Pielea reprezinta o imensa si importanta suprafata de contact cu mediul exterior, avand nevoie de o imunitate crescuta pentru a apara organismul de invazia multitudinii de microbi. Aceasta se apara asadar prin descuamare, prin ph-ul acid pe care il prezinta, prin intermediul unor anticorpi situati imediat sub piele precum si prin activitatea enzimatica pe care o prezinta unele celule din piele. De asemenea o alta modalitate de intercatiune cu mediul este cea prin mucoase, acestea fiind reprezentate de: mucoasa nazala, respiratorie, a intregului tub digestiv, uretrala, vaginala etc. Mucoasele prezinta si ele imunitate, aparandu-se prin secretile care le spala continuu, prin ph, prin diverse formatiuni care misca microbul spre exterior (cili, vili, microvili), prin prezenta anticorpilor, prin celule cu rol de protectie etc. Asadar, daca pielea sufera (arsuri solare de exemplu, dermatite) sau mucoasele prezinta afectiuni (infectii ale mucoaselor, iritatii, rosu in gat, cistite, iritatii digestive, afectiuni ale mucoasei respiratorii etc) atunci si restul organismului este in pericol.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Februarie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.