Setari Cookie-uri

Program de gimnastica pentru picioare frumoase

Desi adesea suntem tentati sa credem ca forma picioarelor este foarte importanta in primul rand ca aspect, mai ales pentru femei, putini dintre noi mai iau in considerare faptul ca picioarele sunt deosebit de importante ca functie pentru sanatatea organismului nostru, sustinandu-i intreaga greutate, avand rolul principal in mobilitate, iar lucrarea musculaturii acestora ajuta foarte mult nu doar la sanatatea intregului sistem cardio-vascular la care participa, ci si la sanatatea articulatiilor (spre exemplu articulatia genunchiului, una dintre cele mai ffrecvente articulatii afectate de artroza), la mentinerea tonusului coloanei (unii muchi care ajung sa se prinda prin tendoane de oasele gambei pornesc din zone apropiate coloanei lombare).

Desi adesea suntem tentati sa credem ca forma picioarelor este foarte importanta in primul rand ca aspect, mai ales pentru femei, putini dintre noi mai iau in considerare faptul ca picioarele sunt deosebit de importante ca functie pentru sanatatea organismului nostru, sustinandu-i intreaga greutate, avand rolul principal in mobilitate, iar lucrarea musculaturii acestora ajuta foarte mult nu doar la sanatatea intregului sistem cardio-vascular la care participa, ci si la sanatatea articulatiilor (spre exemplu articulatia genunchiului, una dintre cele mai frecvente articulatii afectate de artroza), la mentinerea tonusului coloanei (unii muchi care ajung sa se prinda prin tendoane de oasele coapsei pornesc din zone apropiate coloanei lombare).

Exercitiile pentru picioare ne ajuta sa ne miscam mai repede si mai usor, previn accidentele cardio-vasculare, reprezinta o metoda ce faciliteaza mentinerea sanatatii si totodata ne fac sa avem picioare frumoase, un lucru deosebit de important pentru femei.

Citește și:

Program de gimnastica pentru musculatura picioarelor

Se incepe printr-o incalzire usoara fie mergand rapid pe banda (aproximativ 3 km), fie alergand pe loc, pe varfuri, cat mai repede, timp de 5-10 minute (daca efectuati exercitiile acasa si nu dispuneti de o banda de alergare).

Gimnastica pentru musculatura coapsei

In picioare, cu varfurile departate, cu mainile in sold, va lasati cu greutatea alternativ pe cate un picior, astfel incat coborarea sa o realizati pana cand bazinul ajunge la nivelul genunchiului. Trebuie sa stati cu picioarele mai departate, suficient cat sa puteti realiza exercitiul. Faceti 50 astfel de alternari, primele 30 lente, ultimele 20 rapide, fara sa va opriti. Trebuie specificat ca in cazul celor 30 de coborari lente veti ramane in pozitia coborata pret de o secunda, apoi reveniti la pozitia initiala si coborati pe celalalt picior. Exercitiile sunt asemanatoare fandarilor, doar ca nu sunt foarte joase. Acestea sunt utile pentru musculatura antero-laterala a coapsei si pentru intarirea articulatiei genunchiului.

Citește și:

Ulterior va culcati pe spate, cu mainile pe langa corp si palmele pe podea pentru a le folosi ca sprijin. Indoiti picioarele si le rotiti in aer ca si cum ati merge pe bicicleta. Faceti timp de doua minute acest exercitiu, eventual cu miscari rapide daca reusiti, exercitiul avand scopul de a incalzi musculatura posterioara a coapsei pe care urmeaza imediat sa o lucrati si deasemenea intareste articulatia genunchiului.

Vizionare placuta


Kudika
16 Octombrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.