Setari Cookie-uri

Program de gimnastica pentru picioare frumoase

Desi adesea suntem tentati sa credem ca forma picioarelor este foarte importanta in primul rand ca aspect, mai ales pentru femei, putini dintre noi mai iau in considerare faptul ca picioarele sunt deosebit de importante ca functie pentru sanatatea organismului nostru, sustinandu-i intreaga greutate, avand rolul principal in mobilitate, iar lucrarea musculaturii acestora ajuta foarte mult nu doar la sanatatea intregului sistem cardio-vascular la care participa, ci si la sanatatea articulatiilor (spre exemplu articulatia genunchiului, una dintre cele mai ffrecvente articulatii afectate de artroza), la mentinerea tonusului coloanei (unii muchi care ajung sa se prinda prin tendoane de oasele gambei pornesc din zone apropiate coloanei lombare).

Va asezati cu genuncii si palmele pe podea, privirea inainte (nu stati cu capul in jos sau cu coloana indoita – mai exact cocosati). Veti ridica unul din picioare spre in spate si in sus, astfel incat va ajunge intins si oblic, apoi il coborati la loc fara sa atingeti genunchii intre ei sau sa atingeti cu piciorul podeaua, apoi il ridicati din nou in aceeasi maniera, de 30-50 de ori (in functie de cat puteti). Cand ajungeti cu piciorul intins, ramaneti in aceasta pozitie pret de o secunda. Faceti acelasi exercitiu si cu celalalt picior. Apoi veti ridica din nou primul picior cu care ati lucrat ca si cum ati dori sa atingeti cu varful tavanul. Reveniti si tot asa de 30-50 de ori, apoi schimbati piciorul.

Ulterior va culcati intr-o parte cu o mana sub cap si alta indoita imediat sub piept pentru sustinere. Picioarele le intindeti si il ridicati doar pe cel de deasupra cat mai sus puteti, ramaneti o secunda, apoi coborati (picioarele se apropie, dar nu le atingeti), apoi reluati exercitiu pentru 30 de repetari. Ulterior veti mai face inca 20 de repetari, dar rapide, fara a mai ramane cu piciorul sus timp de o secunda.

Citește și:

Cand terminati ramaneti in aceasta pozitie. Indoiti piciorul de deasupra astfel incat varful sa ajunga in spatele genunchiului piciorului de baza. Piciorul de baza il intindeti si il ridicati cat mai sus, ramaneti o secunda, apoi coborati, dar fara a atinge podeaua. Faceti 30 de repetari iar apoi inca 20 de repatari rapide. Schimbati apoi picioarele intorcandu-va pe cealalta parte.

Program de gimnastica pentru gambe

Va apropiati de un perete, o masa sau orice alt suport de care sa va puteti sustine cu mana. Apoi apropiati picioarele. Unul din picioare in indoiti, astfel veti sta intr-un picior. Cel care a ramas pe podea este cel care lucreaza, astfel ca va veti ridica pe varf, apoi veti cobora, 30 de repetari. Schimbati piciorul si faceti acelasi exercitiu.

In final relaxati picioarele si eventual le puteti masa usor timp de cateva minute pentru a evita febra musculara.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Octombrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.