Setari Cookie-uri

5 Exercitii cardio care ard 500 de calorii

Exercitiile cardio sunt dinamice, antrenante, care ard multe calorii si care, in timp, ne invata organismul sa isi pastreze sursele de energie.

exercitii cardio pentru slabire Astfel ca exercitiile si programele cardio au rol atat in protejarea sistemului cardiovascular, cat si in slabire si in combaterea stresului, oboselii, riscului de diabet.

Este foarte importanta sa stiti ca orice program de exercitii ati alege, pozitia coloanei vertebrale trebuie sa fie cat mai dreapta, cu umerii in spate. Daca veti lucra in pozitia "cocosata" a coloanei, veti forma tonusul muscular in aceasta pozitie vicioasa care mai tarziu va face rau.

Trebuie sa stiti ca prin coloana vertebrala de la nivelul gatului urca spre creier doua artere (arterele vertebrale), care iriga zona posterioara a creierului. Atunci cand stam cocosati, fluxul in aceste artere este diminuat prin presiune exercitata pe vase de vertebre, prin urmare scade aportul de sange spre zona posterioara a creierului. Apar apoi manifestari neplacute ca dureri de cap, ameteli, pocnituri in urechi, uneori chiar si stare de voma.

Citește și:

5 exercitii cardio care te slabesc

Exercitii cardio care ard 500 calorii: alergarea pe loc

Acest tip de exercitiu il poti efectua in orice spatiu, chiar la tine acasa. Este important sa intelegi ca bratele trebuie miscate in timpul alergarii pe loc, iar picioarele trebuie ridicate integral de la podea. Spatele drept, privirea ianinte! Alegeti o muzica antrenanta pe care sa o ascultati la volum ridicat si alergati minim 5 minute!

Acest exercitiu va antreneaza totodata si gleznele, genunchii, coloana vertebrala.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
7 Februarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.