Setari Cookie-uri

5 Exercitii ca sa slabesti in zona ABDOMENULUI

Ne pregatim deja silueta pentru plaja, caci vremea ne permite sa mergem la mare, pe strand sau la piscina.

Pentru a ne mentine in forma, adesea alimentatia echilibrata nu este suficienta, avem nevoie si de sport pentru a ne mentine tonusul.

Va propunem asadar 5 exercitii de baza pe care le puteti efectua in orice sezon pentru a va mentine talia subtire si abdomenul tonifiat. Aceste exercitii au si alte roluri asupra sanatatii decat cele... estetice.

Abdomenele au fost de fapt create de specialistii in medicina, caci aceste tipuri de exercitii lucreaza in primul rand muschii coloanei si secundar abdomenul. Apoi exercitiile de mai jos ajuta la crearea unei presiuni abdominale care contribuie la combaterea constipatiei, dar si la stimularea digestiei si a circulatiei. Exercitiile previn in plan secundar varicele si intaresc musculatura coloanei vertebrale.

Exercitii pentru slabire in zona abdomenului: Foarfeca

Va asezati ca in imagine, cu corpul usor ridicat si umerii rotiti intr-o parte. Ridicati ambele picioare si indoiti, alternativ, cate unul. Faceti 15 repetari. Intoarceti apoi umerii catre cealalta parte si repetati miscarile picioarelor.

Citește și:

Daca sunteti incepatori, realizati cate repetari puteti, astfel incat sa pastrati pozitia corecta a exercitiului.

Exercitiu pentru slabirea in talie: Aplecari laterale

Va asezati cu picioarele departate si bratele ridicate, ca in imagine. Faceti apoi aplecari in functie de mobilitatea personala, cand spre stanga cand spre dreapta, cu miscari cat mai ample. Dupa 5 repetari, pastrand bratele ridicate, grabiti ritmul si mai faceti inca 20 de repetari.

Exercitii pentru talie subtire: Masuta

Va asezati pe spate cu mainile pe langa corp si picioarele indoite. Ridicari apoi doar bazinul din podea, cat de sus puteti, stati 3 secunde in cea mai inalta pozitie si coborati lent, insa fara a atinge podeaua. Reluati ridicarea si faceti 15 repetari.

Exercitiu de rezistenta

Va asezati ca in imagine si priviti inainte. Stati cat de mult puteti in aceasta pozitie. Ideal este sa depasiti 3 minute. Acesta este si un exercitiu foarte bun pentru coloana vertebrala.

Citește și:

Si ultimul exercitiu: din nou abdomene

Incheiem tot cu o serie de abdomene. Va asezati ca in imagine si faceti ridicari de trunchi, fara a lasa, la coborare, capul pe podea. Faceti cate abdomene puteti.

Aceste exercitii pot fi repetate la 5-7 zile, perioada in care organismul se reface.

Foto: exercitiu 1, exercitiu 2, exercitiu 3, exercitiu 4, exercitiu 5 - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
28 Mai 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.