Setari Cookie-uri

7 Exercitii care te scapa de DURERILE DE SPATE

Durerile de spate devin o neplacere comuna pentru multi dintre noi. Fie activitatea sedentara, statul pe scaun timp indelungat, condusul sau miscarile incorect efectuate duc in timp la afectarea pozitiei normale a coloanei vertebrale si la aparitia durerilor de spate.

Vertebrele care alcatuiesc coloana vertebrala sunt sustinute intr-o pozitie normala atat prin articulatiile intervertebrale, cat si prin intermediul unor muschi situati la nivelul coloanei. Prin exercitiile pe care urmeaza sa vi le prezentam incercam sa tonifiem musculatura coloanei vertebrale si sa refacem pozitia normala a acesteia.

Prin aceste exercitii durerea de spate dispare in timp, este prevenita reaparitia acesteia si de asemenea sunt prevenite afectiunile coloanei vertebrale.

7 Exercitii care te scapa de durerile de spate

Exercitii pentru dureri de spate: Indoirea alternativa a picioarelor

Este un exercitiu bun care lucreaza si muschii abdominali. Stiati ca exercitiile care sunt astazi lucrate pentru abdomen au fost inventate de medici in scop terapeutic pentru coloana? Practic orice exercitiu care lucreaza abdomenul tonifica si musculatura coloanei.

Citește și:

exercitii pentru dureri de spate

Va asezati ca in imagine cu picioarele ridicate de la podea si intinse. Trunchiul si capul raman pe loc in timp ce picioarele se indoaie alternativ. Indoiti piciorul drept, apoi il intindeti. Indoiti piciorul stang, apoi il intindeti. Si tot asa pana la 20 de repetari. Daca ati mai exersat acest exercitiu puteti mari numarul de repetari.

Exercitii pentru dureri de spate: Barcuta

Va asezati ca in imagine, cu ganunchii cat mai coborati spre podea si ramaneti cat de mult puteti in aceasta pozitie.

exercitii pentru dureri de spate

Exercitii pentru dureri de spate: arcuirea spatelui

Va sezati intai cu fata la podea, apoi va impingeti in maini, incercand sa ajungeti intr-o pozitie ca in imagine. In functie de mobilitatea personala, unghiul format de trunchi si podea poate fi mai mic sau mai mare. Nu trebuie sa desprindeti bazinul de pe podea in timpul exercitiului. Incercati sa va uitati in tavan si ramaneti 2-3 minute in aceasta positie. Coborati apoi foarte lent, fara graba si relaxati-va la sol cat timp aveti nevoie.

Citește și:

exercitii pentru dureri de spate

Exercitii pentru dureri de spate: aplecari de trunchi

Daca va mai aduceti aminte din scoala exercitiul de aplecare a trunchiului, ei bine il puteti relua. Faceti intai minim 20 de aplecari laterale ale trunchiului, apoi alte 20 de aplecari in fata si in spate. Puteti face si rotiri de trunchi. Nu uitati sa departati picioarele inainte de a incepe aceste exercitii.

exercitii pentru dureri de spate

Exercitii pentru dureri de spate: pluta

Va asezati ca in imagine, cu privirea in tavan, varfurile picioarelor si calcaiele apropiate, iar bazinul ridicat cat mai sus.

Ramaneti in aceasta pozitie cat timp puteti, ideal ar fi sa ajungeti la 3 minute.

exercitii pentru dureri de spate

Exercitii pentru dureri de spate: echilibru pe un brat

Inca un exercitiu de crestere a tonusului muscular. Va asezati ca in imagine si incercati sa ramaneti cat mai mult in aceasta pozitie, ideal ar fi sa rezistati 3 minute.

Citește și:

exercitii pentru dureri de spate

Exercitii pentru dureri de spate: pozitia de “panda”

Ultimul exercitiu este de asemenea simplu de realizat, dar solicitant. Va asezati ca in imagine, cu privirea inainte si ramaneti in aceasta pozitie cat mai mult timp, ideal este sa reusiti sa stati astfel pret de 3 minute.

exercitii pentru dureri de spate

Foto: exercitiul 1, exercitiu la sol, exercitiu coloana, exercitiu trunchi, fitness, exercitii fitness, exercitiu de rezistent - shuttersock.com

Vizionare placuta


Kudika
25 Iunie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.