Setari Cookie-uri

Programul 20: Exercitii care te scapa de CELULITA!

Daca iti doresti sa scapi de inestetica celulita, ei bine trebuie sa fi aflat deja ca dieta sau masajul sunt insuficiente si pot da rezultate doar daca sunt asociate cu exercitiile fizice.

Practic, atunci cand iti doresti sa scapi de celulita ai nevoie sa folosesti mai multe „tehnici” simultan:

  • creme, uleiuri sau cataplasme care ingrijesc intens pielea afectata de celulita si accelereaza drenajul:
  • masajul anticelulitic este foarte important, stimuland drenarea limfei;
  • dieta anticelulitica este bogata in fructe si legume proaspete, dar saraca in dulciuri, alimente grase sau procesate;
  • exercitiile fizice sunt esentiale, stimuland muscultura, circulatia sanguina, crescand tonusul vaselor limfatice si arzand grasimile acumulate local.

Va propunem astazi un program de 7 exercitii cu efecte vizibile asupra celulitei. Il numim programul 20 pentru ca presupune repetarea de cate 20 de ori a fiecarui exercitiu, intr-un ritm cat mai rapid. Programul se repeta de doua ori consecutiv, apoi se face pauza de 3-4 zile (pana ce febra musculara dispare), urmand a se relua programul.

Citește și:

7 Exercitii care ARD celulita

Exercitii care ard celulita: scorpionul

Va asezati ca in imagine, apoi incercati sa ridicati piciorul spre tavan, cat mai sus. Reveniti in poitia de sart si ridicati din nou. Veti face 20 de ridicari cat mai ample, atat cat va permite mobilitatea, intr-un ritm cat mai rapid. Schimbati apoi piciorul si reluati exercitiile.

Exercitii care combat celulita: Cercul

Va asezati ca in imagine cu sprijin pe un brat. Incercati sa mergeti in jurul bratului, pe traseul unui cerc. Puteti folosi manusi de fitness pentru confortul mainii. Faceti 20 de pasi, apoi mutati-va pe celalalt brat.

Exercitii care combat celulita: extensii

Va asezati ca in imagine cu picioarele apropiate. Ridicati cate un picior de 20 de ori, alternand.

Exercitii care combat celulia: startul atletului

Va asezati ca in imagine, cu privirea inainte. Pozitia capului ramane aceeasi pe tot parcursul exercitiului. Faceti apoi sarituri astfel incat sa indoiti si sa intindeti alternativ picioarele, fara a modifica pozitia bratelor.

Citește și:

Exercitii care combat celulita: mersul prin tunel

Va asezati ca in imagine, cu spatele drept si privirea inainte. Va imaginati ca tavanul este coborat, astfel incat nu puteti intinde genunchii, fiind nevoiti sa ramaneti in aceasta pozitie fandata. Faceti cate doi pasi la stanga si doi la dreapta. Repetati drumul dus-intors de 20 de ori.

Exercitii care combat celulita: aripi de fluture

Va asezati pe o parte, cu sprijin in cot. Ridicati apoi ambale picioare, ca in imagine, apoi coborati cat mai aproape de sol talpile, insa fara a atinge podeaua. Reluati ridicarile si faceti 20. Va mutati pe cealalta parte si faceti din nou 20 de ridicari.

Exercitii care combat celulita: fandari anterioare

Tineti picioarele apropiate, apoi faceti un pas in fata si fandati ca in imagine. Reveniti cu picioarele apropiate, apoi fandati pe celalalt picior. Alternati 20 de fandari.

Citește și:

Reluati intreg programul fara a face pauza. Apoi aveti voie sa il repetati dupa 3-5 zile, atunci cand febra muscular a trecut. Este un program de drum lung, pe care il puteti practica ani de zile.

Atentie: cereti sfatul meficului inainte de a incepe orice program de sport.

Foto: exectiul 1, fitness, exercitiul 3, sport, exercitiul 5, exercitiul 6, exercitiul 7 - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
29 Iulie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.