Setari Cookie-uri

Stai mult timp pe scaun? ACESTE exercitii iti pot SALVA coloana!

Daca obisnuiesti sa petreci mult timp pe scaun, in fata calculatorului, la munca sau la volan, atunci ar trebui sa stii ca muschii care sustin vertebrele coloanei tale devin slabi, nu isi mai exercita bine functia de sustinere si astfel apar durerile de coloana, sciatica si chiar herniile de disc.

Daca iti doresti sa scapi de durerile de spate, sa iti imbunatatesti postura sau chiar sa tratezi unele afectiuni ale coloanei vertebrale deja instalate, atunci iti recmandam sa faci aceste exercitii la fiecare 4 zile. Daca se intampla sa ai febra musculara intensa, atunci vei relua exercitiile la 7 zile.

Exercitii care iti “vindeca” durerile de spate si coloana

Exercitii pentru spate: bazinul sus!

Va asezati pe spate, cu picioarele indoite si talpile paralele. Bratele le asezati pe langa corp, apoi ridicati cat mai sus bazinul, in functie de mobilitatea personala. Coborati apoi bazinul aproape de podea, insa fara a o atinge, apoi reluati ridicarea de bazin. Faceti 30 de repetari sau cate puteti.

Exercitii pentru coloana: forfecari

Ramaneti pe spate, dar ridicati capul si umerii din podea, ducand mainile inainte. Forfecati apoi picioarele, fara a atinge podeaua, insa coborand picioarele cat mai aproape de sol. Faceti 30 de forfecari sau cate puteti.

Citește și:

Exercitii pentru coloana: triunghiul

Initial exercitiile pe care astazi le folosim pentru muschii abdominali au fost create de medici pentru coloana vertebrala, lucrand intens muschii anteriori ai acesteia. Observandu-se apoi efectele asupra abdomenului, exercitiile au fost extinse pentru obtinerea rezultatelor in zona taliei. Acest exercitiu stimuleaza deopotriva musculatura abdomenului si coloanei. Va asezati pe spate si ridicati picioarele astfel incat sa faceti un unghi drept intre trunchi si coapse. Ridicati apoi palmele catre varfuri. Faceti 30 de ridicari cat de repede puteti.

Mobilitate pentru coloana, genunchi si bazin

Va asezati pe un picior indoit, iar pe celalalt il intindeti. Cu o mana va sprijiniti de sol, iar cu cealalta incercati sa atingeti varful piciorului intins. Este indicat sa coborati trunchiul cat de mult puteti peste picior, ideal sa atingeti cu abdomenul piciorul intins. Desigur, asemenea performante se dobandesc prin exercitii repetate, voi veti incepe cu o coborare usoara, atat cat puteti. Ramaneti in pozitia de tensiune un minut, pe ceas. Schimbati apoi piciorul.

Citește și:

Sunt persoane care au mobilitatea genunchiului mult slabita, astfel incat nu pot indoi suficient piciorul de baza asa incat sa respecte pozitia din imagine. In acest caz va asezati pe podea si intindeti unul din picioare, restul exercitiului fiind la fel.

Exercitii pentru coloana: Arcul

Va asezati ca in imagine. Apoi ridicati un brat si arcuiti trunchiul cat de mult puteti, in functie de mobilitatea personala. Ramaneti in pozitia de arcuire maxima un minut, pe ceas. Schimbati apoi pozitia si pentru cealalta jumatate a corpului.

Exercitii pentru durerile de spate: Scorpionul

Va asezati ca in imagine, apoi incercati sa ridicati cat mai sus piciorul, reveind in pozitia de plecare. Faceti 30 de ridicari, apoi schimbati piciorul.

Exercitii pentru spate: "Bentita"

Veti folosi un cordon inextensibil sau un prosop, ca in imagine. Intindeti coatele, nu veti mai avea voie sa le indoiti. Duceti mainile in fata si coborati-le pana in dreptul bazinului, apoi rotiti catre spate si coborati pana in dreptul bazinului. Veti descrie practic un cerc cu prosopul. Distanta dintre palme o reglati in functie de mobilitatea personala. Faceti 30 de cercuri (dus-intors cu bratele).

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Octombrie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.