Setari Cookie-uri

5 SUPERexercitii pentru slabire in zona ABDOMENULUI

Rezultate bune fara putin efort nu exista in niciun domeniu, asadar cand vine vorba de silueta este cazul sa apelam si la putina miscare.

Tesutul gras din zona abdomenului este cel mai "rezistent" la diete si programe de miscare, numarandu-se printre ultimele zone grase din organism care dispar dupa adoptarea unui stil de viata sanatos, alaturi de tesutul gras din zona barbiei si din zona posterioara a bratelor.

De aceea va propunem cateva exerciti focalizate care au menirea sa accelereze mobilizarea si arderea grasimilor din zona abdominala.

5 exercitii care te slabesc in zona abdomenului

Abdomene cu picioare indoite in unghi drept

Pentru realizarea acestor exercitii aveti nevoie fie de o minge de fitness, fie de... o canapea.

Va asezati cu picioarele ca in imagine (fara a cere ajutorul cuiva sa va sprijine picioarele) si faceti cate abdomene puteti, intr-o singura serie, pana simtiti ca abdomenul este foarte incins. Aceste exercitii le puteti realiza zilnic.

Citește și:

Exercitiu pentru muschii abdomenului

Exercitiul din imagine este simplu, insa obositor pentru ca lucreaza intens muschii abdominali.

Va asezati pe spate cu picioarele ridicate ca in imagine, apoi incercati sa ridicati trunchiul mentinand bratele paralele cu podeaua. Reveniti catre podea, dar fara a pune capul jos, apoi reluati ridicarea.

Faceti aproximativ 20 de ridicari (ajustati numarul de repetari la rezistenta personala), apoi la ultima ridicare ramaneti cat mai mult timp in acea pozitie (nu uitati sa respirati). Ideal ar fi sa stati minim un minut in pozitia respectiva.

Exercitiu pentru toata talia

Exercitiul din imagine antreneaza atat muschii anteriori ai abdomenului, cat si muschii laterali ai trunchiului, fesierii si muschii coloanei vertebrale.

Exercitiu: va asezati pe spate cu bratele pe langa corp si palmele orientate spre podea pentru suport. Apropiati calcaiele de bazin, apoi ridicati bazinul cat mai sus ca in imagine. Ramaneti 3 secunde cu bazinul ridicat in pozitia cea mai inalta, apoi coborati lent, insa fara a atinge solul. Reluati ridicarea. Faceti 20 astfel de ridicari in 3 reprize.

Citește și:

Aplecari laterale pentru "arderea" aripioarelor

Va asezati in picioare, cu calcaiele departate la o distanta egala cu cea a umerilor. O mana va sta in sold pentru sprijin iar cealalta se va curba peste cap in timpul aplecarii laterale a trunchiului - ca in imagine.

Puteti folosi, dupa preferinta, o gantera - noi va recomandam pentru inceput sa lucrati doar cu greutatea corpului.

Faceti 20 de aplecari spre stanga si 20 spre dreapta, in trei reprize.

Forfecari pentru un abdomen plat

Va asezati ca in imagine, cu capul si omoplatii ridicati de la podea cat puteti, iar bratele paralele cu podeaua. Incepeti sa forfecati cat mai amplu picioarele, insa fara a ainge podeaua. Forfecati cat timp rezistati, cu incercarea de a depasi 2 minute.

Vizionare placuta


Kudika
27 Ianuarie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.