Setari Cookie-uri

Reguli de buna purtare la SALA

Bunul simt se aplica si atunci cand vine vorba de sport.

Andreea Billig Un text scris cu drag pentru tine de

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

Copyright interior si prima pagina: Ajan Alen / Shutterstock

Aproape toate salile de fitness au reguli de conduita interna insa am observat ca, de multe ori, acestea sunt trecute cu vederea. Bunul simt se aplica si atunci cand vine vorba de sport. Este la fel ca si grija pe care o avem fata de orasul in care locuim: il avem pe atat de curat pe cat il pastram. Iata cateva reguli de buna purtare pentru binele tau si al celor din jur.

1. Nu intra in sala cu incaltamintea de strada, fara sa iti pui protectii.

Este o dovada de respect fata de celelalte persoane din sala dar are si implicatii legate de sanatate si igiena. Ma refer la acele exercitii cu greutatea corporala care implica contactul cu solul, chiar si la nivel de palme.

Citește și:

2. Nu vorbi la telefonul mobil in timpul orelor de fitness de grup

In timpul unei ore de fitness de frup se creeaza o sinergie intre instructor si participanti care nu trebuie intrerupta. Este nevoie de concentrare pentru ca exercitiile sa fie efectuate corect iar vorbitul la telefon ii poate distrage pe ceilalti. Cu atat mai mult cu cat este vorba de clasa de Yoga sau Pilates care presupune relaxare si muzica in surdina.

3. Nu dialoga in gura mare.

Nu e nimeni obligat sa iti asculte povestile de acasa. Si nici pe tine nu te ajuta prea mult in atingerea obiectivelor de fitness. Efectuarea exercitiilor intr-un anumit ritm si concentrarea asupra exercitiului sunt elemente esentiale in obtinerea rezultatelor.

4. Nu pazi aparatul in timp ce cineva lucreaza

Daca cineva lucreaza la un aparat in sala de forta, nu te posta in imediata vecinatate ca un ghimpe in coasta, dandu-i de inteles celuilalt ca trebuie sa se grabeasca. Nimanui nu ii place sa fie zorit. Poti intreba politicos daca este de acord sa lucrati alternativ sau, daca nu vrei sa imparti aparatul cu nimeni, te poti reorienta catre unul care este liber.

Citește și:

5. Foloseste un prosop atunci cand utilizezi aparatele din sala de forta

Din nou, igiena si sanatate. In primul rand pentru tine. In afara de asta, suprafata prosopului tau preferat de acasa este mult mai placuta decat cea a aparatelor

6. Sterge aparatul dupa ce il folosesti

Este o dovada de respect fata de ceilalti membrii ai salii dar si de preventie pentru tine. Sunt sanse ca cel sau cea de dinaintea ta sa nu o fi facut

7. Saluta atunci cand intri in vestiar

Chiar daca nu le cunosti, aveti in comun un lucru: mergeti la aceeasi sala. A saluta cand intri in vestiar este la fel de normal ca a-ti saluta vecinul de bloc sau o persoana care se afla deja in lift atunci cand tu te urci in el.

8. Zambeste

Si lumea iti va zambi inapoi. Zambetul tau te va face sa te simti mai bine, sa te bucuri de antrenament si va creea o atmosfera placuta a carei prima beneficiara vei fi chiar tu.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Noiembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.