Setari Cookie-uri

Abdomen plat? Nimic mai simplu!

Cu toate visam la un abdomen perfect plat, neted, cu muschii bine conturati. Va propunem cateva solutii care pot contribui la indeplinirea unei dorinte atat de indreptatite.

Cu toate visam la un abdomen perfect plat, neted, cu muschii bine conturati. Va propunem cateva solutii care pot contribui la indeplinirea unei dorinte atat de indreptatite.

Alimente indicate

- Iaurturi, branza dulce de vaci. Aceste produse lactate contin fermenti lactici care regenereaza flora intestinala, stimuland mentinerea unui tranzit intestinal foarte bun.
- Branzeturi uscate cu un continut de grasimi redus (fara sa facem exces)
- Carne de pui, vita, peste, cat mai slaba, preparata fara prajeli.
- Paste fainoase, orez, pesmet, cereale la micul dejun - mestecate foarte bine.
- Legume fierte - pe langa vitamine, minerale si apa, legumele contin fibre, facilitand astfel tranzitul intestinal si eliminarea constipatiei. Pot preveni si o dezvoltare microbiana prea mare, care provoaca gaze si balonari nedorite. Prepararea culinara (fierberea) ne este de un real folos in acest sens deoarece legumele consumate crude pot avea un efect contrar celui dorit, devenind iritante pentru intestine.
- Fructele, in special mere, pere, gutui, lamai, capsune .Aceste fructe sunt bogate in fibra gelatinoasa ce previne balonarile sau in potasiu ce combate retinerea apei in organism.

Alimente interzise


- Laptele (in exces) - contine lactoza, care fermenteaza cu usurinta in colon, provocand gaze, balonari, indigestii.
- Carnurile grase - miel, oaie, parti grase din porc, vanat, mezeluri, pateuri, carnati.
- Pestele afumat, sardele, morun, scrumbie, hering. Acesti pesti sunt greu de digerat.
- Consumul de mazare, fasole se poate dovedi iritant pentru intestine si provoaca gaze.
- Consumul de paine proaspata si calda nu este recomandat pentru ca aceasta paine nu se imbiba bine cu saliva, facand-o greu de digerat.

Sfaturi utile:

  • Contractati regulat abdomenul (senzatia de "a suge burta") oriunde si oricand, foarte eficienta pentru tonifierea muschilor abdominali.
  • Adoptati o pozitie cat mai dreapta, evitati statul cocosat atunci cand scrieti sau stati la calculator.
  • Dusurile "scotiene" prin alternarea unui jet de apa calda cu un jet de apa rece pe abdomen de fiecare data cand va faceti dusul zilnic. Acest lucru activeaza circulatia sangvina locala, tonificand pielea de pe abdomen.
  • Masarea unui cub de gheata pe abdomen pana incepe sa se topeasca, deoarece frigul retonifica tesuturile intinzand pielea, activand circulatia sangvina locala, dar si cea limfatica.
  • Evitati sa vorbiti atunci cand mancati pentru a nu inghiti prea mult aer. La 2-3 ml la fiecare deglutitie, absorbiti in medie 3-4 litri de aer pe zi.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Iunie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.