Setari Cookie-uri

6 exercitii pentru picioare frumoase si sexy

Picioarele frumoase sunt mereu la moda, ele confera feminitate imaginii tale ori pledeaza pentru un look sexy. Nu este de ajuns un regim de hrana sanatos ori o dieta care sa iti asigure eliminarea celulitei, caci forma picioarelor nu o poti modela decat prin intermediul exercitiilor fizice, ele tonifiaza musculatura, deschid capilarele pielii pe care o fac sa arate mai sanatoasa, ajuta la indepartarea celulitei si de asemenea te ajuta sa arati mai tanara.


Exercitiu
: cu piciorul asezat superior vei face ridicari cat mai inalte, mentinand in sus partea laterala a piciorului (vei avea tendinta sa intorci piciorul cu partea anterioara in sus, insa... te vei abtine si vei face exercitiul corect).

4. Exercitii pentru partea anterioara a coapselor

Pregatire: stai in picioare, pe calcaie si flexeaza picioarele pana la aproape 90 de grade, insa nu vor forma niciodata un unghi drept (iti protejezi articulatia genunchiului in felul acesta). Spatele drept, coloana indreptata, curbura soldului cat mai putin accentuata, umerii trasi in spate si coborati spre bazin, gatul alungit ca si cum ati dori sa atingeti cu crestetul capului tavanul. Aceasta pozitie a coloanei reprezinta totodata si un exercitiu foarte bun pentru muschii vertebrali, intarindu-i si largind spariile intervertebrale, scazand astfel riscul tasarilor.

Citește și:

Exercitiu: vei face 30 de ridicari lente si reveniri in aceasta pozitie, fara a ridica calcaiele de pe podea si fara a ramane mai mult de o secunda ridicata. Daca exercitiul ti se pare usor poti mari numarul ridicarilor sau poti lua doua gantere usoare in maini.

5. Exercitii pentru gamba

Te asezi cu fata la un perete la aproximativ jumatate de metru pentru a te putea sprijini. Apoi te vei ridica pe varfuri sau, daca nu poti, pe pingea, incercand totusi sa reusesti ridicarile pe varfurile degetelor. Acest exercitiu nu iti modeleaza doar gamba, ci si gleznele. Incearca o repriza de 30 astfel de ridicari. Poti face acest exercitiu si fara sprijin, cu bratele ridicate, insa este mai dificil.

6. Exercitii pentru glezne frumoase

In afara exercitiului mentionat mai sus care participa si la modelarea gleznelor iti mai propunem completarea exercitiului de mai sus in felul urmator: stand pe varfuri (pingea), sprijinita, incearca mai intai cu ambele picioare odata rotiri de glezne lente, din ce in ce mai accentuate, in functie de cat rezista musculatura personala. La inceput este suficient o repriza de 15 astfel de rotiri, insa mai apoi vei mari numarul rotirilor si vei reusi sa le faci si pe un singur picior. Vei obtine glezne superbe, iar mersul pe tocuri nu va mai fi o problema!

Citește și:

Nimic nu a infrumusetat mai mult corpul decat sportul, beneficiile sale intrecand cu mult barierele chirurgiei si cosmeticii.

Un articol de Iulia D.

Vizionare placuta


Kudika
9 Mai 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.